Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες για το Σύμφωνο συμβίωσης

Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες για το Σύμφωνο συμβίωσης

Διήμερο πένθος κήρυξε ο Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης του Αιγίου χτυπούν πένθιμα

Το Σάββατο ο κ. Αμβρόσιος κάλεσε στο Επισκοπείο τους προϊσταμένους των ιερών ναών της πόλεως του Αιγίου, για να συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την ψήφιση του νόμου γιά το σύμφωνο συμβιώσεως για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Εξετάζοντας, λοιπόν, τρόπους αντίδρασης στην προσπάθεια της Πολιτείας «να νομιμοποιήσει ‘εναλλακτικές’ μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους» αποφάσισαν:

1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30.

2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

Παράλληλα, σε σημερινή του ανάρτηση στο blog του επιτίθεται στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

”Και μόνον η δοθείσα μεγάλη δημοσιότης, θετική ή αρνητική, μας ικανοποίησε πλήρως! Διότι κατωρθώσαμε το ακατόρθωτο! Δηλ. να συζητηθή από την Κοινωνία το Νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της συμβιώσεως προσώπων του ιδίου φύλου με την έννοιαν του γάμου, ώστε να μή περάσει πλέον απαρατήρητο, «στα μουλωχτά», όπως λέγει ο λαός!

Και πρώτα από όλα επισημαίνουμε την όλως απαράδεκτη τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, ο οποίος αδιάντροπα είπε και τα εξής: «Να μαθαίνουμε και για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο, όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό!» Λυπούμεθα! Πολύ λυπούμεθα, κ. Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης.

Στην αντίπερα όχθη, ως αντι-Μπουταρικοί, ευτυχώς, ευρίσκονται πολλοί άλλοι αξιόλογοι παράγοντες:

Ήδη ο εκπρόσωπος του ΑΝ. ΕΛ. του κ. Παν. Καμμένου καταψήφισε το Νομοσχέδιο κατά τήν διαδικασία της αρχικής του επεξεργασίας!

O κ. Δημ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ επίσης έλαβε αρνητική θέση.

Αλλά καί ο τέως Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Θεόδ. Πάγκαλος έλαβε θέση κατά του Νομοσχεδίου!

Οι Σεβ. Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Σισανίου καί Σιατίστης κ. Παύλος, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, Μεσογαίας κ. Νικόλαος, καθώς επίσης καί σύσσωμος ο Εφημεριακός Κλήρος των Ιερών Μητροπόλεων α)Φλωρίνης β)Πατρών καί γ)Καλαβρύτων-Αιγιαλείας εξηγέρθησαν και προέβησαν είτε Δηλώσεις, είτε σε Ψηφίσματα, διά των οποίων καταδικάζουν αυτό το αναίσχυντο Νομοσχέδιο.

Τέλος ο Μακαριώτ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί πάσης Ελλάδοςκ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ,σε τηλεοπτική εκπομπή του, εξέθεσε τήν αντίθεσή του, δηλ. την αντίθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο προωθούμενο κατάπτυστο Νομοσχέδιο”.

πηγή: thestival

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα