Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στον Μπακογιάννη:Κι εμείς πήγαμε σε κηδείες

Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στον Μπακογιάννη:Κι εμείς πήγαμε σε κηδείες

O γιος του Νίκου Τεμπονέρα κατηγορεί τον Κ. Μπακογιάννη και την οικογένειά του, ότι δεν επέδειξε την ίδια ενόχληση, για την αποφυλάκιση του Καλαμπόκα, ή για εκείνη του Ρουπακιά

Στις δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος και γιος του δολοφονηθέντος από την 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, απάντησε με ανάρτησή του στο facebook o Διονύσης Τεμπονέρας γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, που είχε δολοφονηθεί από μέλη της ΟΝΝΕΔ το 1991.

Είδαμε τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα, να φροντίζουν οι φονιάδες να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια

Ο κ. Τεμπονέρας αναφέρει στην ανάρτησή του: «Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα. Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες. Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες - οι κάθε λογής Καλαμπόκες, Ρουπακιάδες, Παττακοί - να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν την θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας".

Δεν έδειξε την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα επιτίθεται στον κ. Μπακογιάννη και την οικογένεια του, γιατί, όπως λέει "Δεν έδειξε την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού. Δεν βρήκαν μια λέξη να αρθρώσουν οι δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας, αλλά δύο μέρες τώρα εκμεταλλεύονται πολιτικά τους νεκρούς τους, για να ξεπλύνουν τα ανομήματα της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο της Siemens που είναι σε εξέλιξη και στα Paradise Papers, στρέφοντας άλλου την προσοχή της κοινής γνώμης.

Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…

Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελέυθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία. Εκείνης που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεων τους, να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό. Εκείνης που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.

H ανάρτηση Μπακογιάννη

Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ…", καταλήγει η ανάρτηση του νεαρού δικηγόρου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε αναρτήσει το μεσημέρι της Πέμπτης στο facebook, δημοσίευση με την οποία σχολίαζε μεταξύ άλλων πως "η άδεια στον κατά συρροή δολοφόνο δίνεται για να απολαύσει την ελευθερία και τη ζωή που στέρησε από όλους αυτούς που σκότωσε". "Αντί να επουλώνουμε τις πληγές, τις βαθαίνουμε. Σκοτάδι." έκλεινε.

Για πρώτη φορά από το 2002, όταν παραδόθηκε στις αρχές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης εκτός φυλακών, με τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του Έκτορα να τον υποδέχονται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να ακουστεί για την 48ωρη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, που είναι οι μόνες που ζητεί ο νόμος.

Με άλλα λόγια, επικαλέστηκε τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που ειναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκτός φυλακής για 48 ώρες ο Δ. Κουφοντίνας

Αλεξία Μπακογιάννη για άδεια Κουφοντίνα: Ο δικός μου μπαμπάς δεν θα είναι ποτέ παππούς στα παιδιά μου

Μετωπική σύγκρουση Κοντονή - Μπακογιάννη στη Βουλή για την άδεια Κουφοντίνα

Επίθεση από τον γιο του Δ. Κουφοντίνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ADVERTISING

SHARE: