Ο καιρός δεν επιτρέπει στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το Cabrera

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το φορτηγό πλοίο "Cabrera" που προσάραξε βόρεια της Άνδρου παίρνοντας κλίση 45 μοιρών. Το 9μελές πλήρωμα περισυνελέγη σώο

Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου "cabrera", που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ακομοδέσιο, δηλαδή ο στεγασμένος χώρος του πλοίου στην οποία βρίσκονται η γέφυρα και οι καμπίνες του πληρώματος, βρίσκονται έξω από το νερό, ενώ στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα.

Τα 9 μέλη του πληρώματος(τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι) περισυνελέγησαν σώα από ελικόπτερο "sikorsky" του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους, οι δύο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμό» και οι υπόλοιποι στο «Σισμανόγλειο».

Το "cabrera" που μεταφέρει πιθανότατα στις δεξαμενές του 70 τόνους καύσιμα, είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο

Cabrera: Καταφτάνουν τρία ρυμουλκά

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Άνδρο -Έχει πάρει κλίση 45 μοιρών

ADVERTISING

SHARE: