Ο Στέλιος Παππάς νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Ο Στέλιος Παππάς νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ
Λεωφορείο του ΟΑΣΘ Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ για τη μεταβατική περίοδο μέχρι τη δημιουργία των δύο νέων δημόσιων φορέων, αναλαμβάνει ο Στέλιος Παππάς, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης

Την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Παππάς, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, αναλαμβάνει τη θέση αυτή για τη μεταβατική περίοδο που θα χρειαστεί μέχρι να πάρουν τα ηνία των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης οι δύο φορείς που καθορίζονται από το νέο πλαίσιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού για το ίδιο διάστημα ορίστηκε ο πολιτικός μηχανικός Σάββας Παναγιωτίδης.

Για μια νέα εποχή και μια προσπάθεια να δημιουργηθούν αξιόπιστες, δημόσιες συγκοινωνίες στη συμπρωτεύουσα, μίλησε, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: «Σήμερα ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε μετά από δεκαετίες δημόσιες, κοινωνικές αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιων» τόνισε ο κ. Σπίρτζης, οριοθετώντας, ακόμη μία φορά, τους στόχους της επόμενης περιόδου “το μετρό να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει την δοκιμαστική του λειτουργία το 2019, τα λεωφορεία και ο ΟΑΣΘ επιτέλους να αποκτήσουν τον κοινωνικό, τον περιβαλλοντικό και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που πρέπει να έχουν, να ανήκουν στον ελληνικό λαό και ο ΟΑΣΘ. Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι, στο ίδιο πνεύμα είναι και οι τοποθετήσεις των προσώπων που έγιναν στον Οργανισμό.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ

Πρόεδρος: Στέλιος Παππάς

Διευθύνων σύμβουλος: Σάββας Παναγιωτίδης πολιτικός μηχανικός

Μέλη

* Ακρίτας Καϊδατζής, νομικός – πανεπιστημιακός

* Μανώλης Λαμτζίδης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου (γνωστούς από τους αγώνες για τον ΟΑΣΘ)

* Όλγα Γιάννη, δημοσιογράφος

* Καλυψώ Γούλα, δικηγόρος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

* Γαβριήλ Αβραμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

* Φώτης Μπίμπασης και

* Εκπρόσωπος των εργαζομένων που θα τον υποδείξουν οι ίδιοι

Επίσης με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, οι Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι των φορέων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα συγκροτηθούν σε μια επιτροπή, ώστε να υπάρχουν κοινές διαδικασίες, κοινή κοινωνική πολιτική. Όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, “δεν μπορεί και η Θεσσαλονίκη να μην μετακινεί με αξιοπρέπεια και δωρεάν τους ανέργους, να μην δίνουν τα λεωφορεία τους και τα μηχανήματα ρέστα, να μην υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, να μην υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα. Πολύ σύντομα επιτέλους η κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα τα ζήσει”.

Ακόμη, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Μεταφορών, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων θα δοθούν. Έχει γίνει αίτημα ήδη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Άρα είναι θέμα λίγων ημερών για να τακτοποιηθεί και αυτό το ζήτημα.

Την Πέμπτη, οι νέες διοικήσεις, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη, θα πάνε στους φορείς και θα ξεκινήσουν την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους εργαζόμενους και τον εξοπλισμό που έχει απομείνει και θα παραλάβουν, να αρχίσουν να οικοδομούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που, όπως υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, “ανήκουν στον ελληνικό λαό”.

ΝΔ: Προφανώς έγινε κλήρωση για τον Παππά

Στη συγγενική ιδιότητα του νέου επικεφαλής του ΟΑΣΘ στέκεται η ΝΔ εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

“Ο πατέρας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!”.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣ

«Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα» διαμηνύει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Σε ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη ΝΔ διευκρινίζεται πως ο Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

«Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαιδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» απαντά συγκεκριμένα στη ΝΔ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Οι χυδαίες επιθέσεις της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της δεν θα ακυρώσουν σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης, να καθαρίσει τη δυσωδία δεκαετιών ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πλήρωνε και σε ποιους επί ολόκληρα χρόνια για να συντηρούνται οι κομματικοί στρατοί της ΝΔ και των εκλεκτών της.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία της ΝΔ για τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα