Ο Τόσκας καρατομεί τον αδιάφθορο Σταυρόπουλο!

Ο Τόσκας καρατομεί τον αδιάφθορο Σταυρόπουλο!
Εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών που δημιούργησε η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας (Δραγατσανίου 4, Πλατεία Κλαυθμώνος), για τη διευκόλυνση των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. Το Γραφείο στελεχώνεται από ξενόγλωσσο προσωπικό και θα αποτελέσει πιλότο για τη δημιουργία ανάλογων Γραφείων και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας που υποδέχονται μεγάλο όγκο τουριστών. Το ξενόγλωσσο προσωπικό του Γραφείου θα αναλαμβάνει να διευκολύνει τους ξένους (κυρίως) τουρίστες για θέματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τυχόν συνεννοήσεις που θα απαιτούνται με τις pρεσβείες τους σε περιπτώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς αστυνομικούς με τα προσόντα του Αστ. Διευθυντή Στ. Σταυρόπουλου, με πλήθος επιτυχιών στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Τον άνθρωπο που ακόμα και σήμερα ισχύει ενεργό συμβόλαιο θανάτου στο όνομά του από την διαβόητη Greek Mafia την ηγεσία της οποίας έχωσε στη φυλακή

Στα φτωχά κομματικά και πολιτικά παιχνίδια αποδίδουν πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. την απόφαση αντικατάστασης του μέχρι σήμερα επικεφαλής του Εσωτερικών Υποθέσεων Σταύρου Σταυρόπουλου.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αποφάσισε κυριολεκτικά να καρατομήσει με συνοπτικές διαδικασίες την ηγεσία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν αυτή έχει όχι μόνο επιτυχίες να επιδείξει με το έργο της, όπως την προανακριτική περαίωση μία υπόθεσης που όταν ολοκληρωθεί στην κύρια ανάκριση, αρκετοί ανώτεροι του Αλλοδαπών, του Λιμενικού και της ΕΥΠ θα χάσουν τον ύπνο τους για τις «διευκολύνσεις» που παρείχαν στο περίφημα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, έναντι μεγάλων αμοιβών.

Οι ίδιοι άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγραφεί από το Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρουν ως μοναδική αχίλλειο πτέρνα τους την ηγεσία του Εσωτερικών Υποθέσεων, που μάλιστα λυσσομανάνε να βρεθεί τρόπος να αντικατασταθεί άμεσα… και όχι μόνο… Το πρόβλημά τους φανέρωσαν σε αυτές τις ομιλίες πως δεν ήταν μόνο οι «Αδιάφθοροι», αλλά και ο προηγούμενος Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, η ηγεσία του Εσωτερικών Υποθέσεων περίμενε μία τέτοια εξέλιξη όπως την σημερινή, λίγο έως πολύ τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο αυτή η παραδοχή των εμπλεκομένων με την υπόθεση της διακίνησης μεταναστών και η καταγραφή των έμμεσων απειλών και για τον κ. Πανούση, ίσως να λειτούργησε ως ο παράγων που έπαιξε τον βασικό ρόλο παραμονής τους στην θέση τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, «δεν ανακαλύπτεται για τους Αξιωματικούς η Αμερική σήμερα», καθώς είναι γνωστό, όπως πολλοί υψηλόβαθμοι ομολογούν, πως αυτές οι θέσεις (τουλάχιστον στην Ελλάδα) χρειάζονται και λίγο έως πολύ να είναι εναρμονισμένες με το πολιτικό status quo, που εκάστοτε κυβερνά…

«Αν πειράξουν την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα είναι επιχείρηση συγκάλυψης», τόνιζε χθες στις δηλώσεις του ο κ. Πανούσης, για να πάρει εμμέσως την εξής απάντηση από τον διάδοχό του κ. Τόσκα: «Πληροφορώ να προσέχουν κάποιοι τις αχίλλειες πτέρνες τους γιατί μπορεί να μην είναι και τόσο αχίλλειες και τι εννοώ; Δεν μασάω τα λόγια μου. Εγώ δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και γι’ αυτό έχω προτείνει την αλλαγή της διοίκησης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Εάν ο κ. Πανούσης , νομίζει, ότι πράγματι αυτή η Υπηρεσία προσφέρει, έχει ένα σωρό υποθέσεις που δεν τις έχει προχωρήσει… Και γιατί δεν μου το είπε αυτό, ότι είναι τόσο ικανοί που δεν το ξέρω εγώ, βέβαια στον ενάμιση μήνα που είμαι εδώ και δεν θα πρέπει να την αλλάξω, γιατί δεν μου το είπε;».

Στο σημείο αυτό, ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα κάθετος για τις προθέσεις του: «Βεβαίως έχω κάνει πρόταση να την αλλάξω, η δημόσια προειδοποίηση ήρθε εκ των υστέρων, τώρα που έχει πάει το χαρτί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την αλλαγή και αυτή η άποψη του κ. Πανούση αντικατοπτρίζει αντιπαραθέσεις σε εσωτερικούς κύκλους της Αστυνομίας, τις οποίες δεν πρόκειται να δεχτώ».

Η έγκριση από την Επιτροπή της Βουλής δόθηκε σήμερα και έτσι αύριο θα αντικατασταθεί ο κ. Σταυρόπουλος, όπως οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν από τον κ. Αναστάσιο Αναστασάκο, τον μέχρι σήμερα δηλαδή διευθυντή του ΤΕΑΠΑΣΑ, του ασφαλιστικού Ταμείου των Αστυνομικών. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό και τίμιο αξιωματικό όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χωρίς όμως να έχει εμπειρία στην Ασφάλεια…

Ο κ. Σταυρόπουλος από την πλευρά του δεν είναι απλά ο άνθρωπος που πήρε την τεράστια υπόθεση με τους διεφθαρμένους ανώτερους αξιωματικούς που «λαδώνονται» από τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, την οποία ξεκίνησε να ερευνά η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος το 2013 και την περαίωσε τον περασμένο Μάιο το Εσωτερικών Υποθέσεων, δίνοντας την δικογραφία στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω…

Είναι και ο άνθρωπος που μαζί με άλλους αδιάφθορους και εξαίρετους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να στείλουν στην φυλακή την «αγία τριάδα» της ηγεσίας της γνωστής και ως Greek Mafia, που μέχρι και σήμερα έχει ενεργό συμβόλαιο θανάτου για τον Σταύρο Σταυρόπουλο!

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του News247, κανείς υψηλόβαθμος δεν προσάπτει στον κ. Τόσκα προθέσεις τύπου «συγκάλυψης», όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Πανούσης, καθώς άλλωστε ο νυν υπουργός προέρχεται από τον Στρατό και χαίρει άκρας εκτίμησης και στην Αστυνομία και είναι όλοι ενήμεροι για το ακέραιο του χαρακτήρα του, όμως αρκετοί είναι εκείνοι που συνδέουν την απόφαση αυτή με όχι με κάτι πιο σύνθετο, από την συνήθη ελληνική πραγματικότητα. Την επιθυμία δηλαδή κάθε κυβέρνηση να έχει στις θέσεις που εκείνη θέλει τους «δικούς της» ανθρώπους…

Όσο για τις «ένα σωρό υποθέσεις που δεν τις έχει προχωρήσει» η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατά την χθεσινή δήλωση του κ. Τόσκα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως όσες υποθέσεις κατά το παρελθόν έγιναν βιαστικά, απλά στα δικαστήρια έτυχαν όλοι οι κατηγορούμενοι απαλλαγής, αντιθέτως μία υπόθεση για να μην έχει μία τέτοια κατάληξη, χρήζει μακράς και επίμονης και επίπονης έρευνας για να δέσει από όλες τις πλευρές, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σίγουρα πάντως θα μπορούσε να βρεθεί ένας πιο κομψός τρόπος, όπως πολλοί υψηλόβαθμοι αναφέρουν, όταν γίνουν οι περίφημες κρίσεις των αξιωματικών και όχι με μία υπουργική απόφαση, που έτυχε απλά μίας τυπικής έγκρισης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα