ΟΑΣΑ: Αγοράστε πολλαπλά ηλεκτρονικά εισιτήρια με έκπτωση

ΟΑΣΑ: Αγοράστε πολλαπλά ηλεκτρονικά εισιτήρια με έκπτωση
Έκλεισαν οι πύλες στους εξής τέσσερις σταθμούς του μετρό : Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος. Παρασκευή 20 Νοέμβρη β2017. (EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου) eurokinissi

Πρώτη μέρα της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με κλειστές πύλες σε τέσσερις σταθμούς και μετρό και εγκαίνια στη νέα εκπτωτική πολιτική

Σε ένα νέο περιβάλλον βρέθηκαν σήμερα οι επιβάτες των τεσσάρων από όλους τους σταθμούς του μετρό Συγκεκριμένα, οι μπάρες ήταν κλειστές, σταδιακά, στους σταθμούς: Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Αγιος Αντώνιος και μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορούσαν να περάσουν οι πολίτες. Ωστόσο, έμεινε μια είσοδος ανοικτή, με ελεγκτή, για άτομα που είχαν ειδικές κάρτες από πριν και δεν έχουν προμηθευτεί τις καινούργιες.

Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν και με την απόφαση των εργαζομένων για απεργία όλη την ημέρα αύριο, επειδή όπως αναφέρουν οι κλειστές πύλες με συνδέονται με τα συστήματα ασφάλειας, το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, περίπου 330.000 επιβάτες έχουν ήδη εκδώσει προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα (η διαδικασία συνεχίζεται).

Ο ΟΑΣΑ, προτρέπει το επιβατικό κοινό στην αγορά προϊόντων με πολλά εισιτήρια, είτε μέσω του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket), είτε μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας (ATH.ENA Card), ώστε να επωφεληθεί από τη νέα εκπτωτική πολιτική, εξοικονομώντας χρόνο.

Για παράδειγμα:

-Την αγορά των 10+1 εισιτηρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 11 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ, αποτελώντας τη φθηνότερη επιλογή.

-Την αγορά του 5πλού εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές. Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,30 ευρώ, αποτελώντας τη δεύτερη φθηνότερη επιλογή.

-Την αγορά του 2πλού ενιαίου εισιτηρίου, η οποία αντιστοιχεί σε 2 διαδρομές (μετ’ επιστροφής). Η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,35 ευρώ.

Παράλληλα, για τους μεμονωμένους ή περιστασιακούς χρήστες που χρησιμοποιούν ολόκληρο κόμιστρο, προτείνεται, ακόμη, η προμήθεια ανώνυμης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της με αποθηκευμένη αξία.

Για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (άτομα ηλικίας άνω των 65, πολύτεκνοι, νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών, φοιτητές) συστήνεται η προμήθεια προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας και η φόρτισή της, είτε από τα «Αυτόματα Μηχανήματα», είτε από το διαδίκτυο (HYPERLINK “http://www.athenacard.gr” www.athenacard.gr).

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο τα ηλεκτρονικά εισιτήρια (ATH.ENATicket), όσο και οι ηλεκτρονικές κάρτες (ATH.ENACard) είναι επαναφορτιζόμενα, οπότε οι επιβάτες καλούνται να τα επαναχρησιμοποιούν και να μην τα πετούν.

Χρηστικές συμβουλές και πληροφορίες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Α. Πώς επικυρώνουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENATicket) και την ηλεκτρονική κάρτα(ATH.ENACard)

-Επικυρώνουμε μία (1) φορά κατά την είσοδό μας σε λεωφορεία – τρόλεϊ – τραμ.

-Επικυρώνουμε δύο (2) φορές σε μετρό και ηλεκτρικό, μία κατά την είσοδο στις πύλες των σταθμών και μία κατά την έξοδο από αυτές.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το επικυρώνουμε κάθε φορά που επιβιβαζόμαστε σε όχημα (λεωφορείο, τραμ, τρόλεϊ) και κάθε φορά που περνούμε τις πύλες του μετρό και του ηλεκτρικού, εισερχόμενοι και εξερχόμενοι.

-Σωστή επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημαίνει ότι το τοποθετούμε στον αναγνώστη, με την ειδική σήμανση, στις πύλες των σταθμών και στα επικυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

-Επιπλέον, όταν επικυρώνουμε, στην οθόνη του επικυρωτικού/πύλης εμφανίζεται ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι την λήξη ισχύος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, τα επικυρωτικά μηχανήματα είναι μπλε χρώματος, με οθόνη και οπτικό αναγνώστη, του οποίου η θέση σηματοδοτείται με 4 καμπύλες γραμμές.

Αντίστοιχα, στο μετρό και τον ηλεκτρικό ο μηχανισμός επικύρωσης βρίσκεται στις πύλες εισόδου – εξόδου των σταθμών και η επικύρωση του ηλεκτρονικού κομίστρου, στον οπτικό αναγνώστη, δίνει εντολή στην πύλη να ανοίξει.

Β. Χρήσιμες οδηγίες

-Προτείνεται να κρατάτε την κάρτα ή το εισιτήριό σας προστατευμένα σε θήκη

ή πορτοφόλι για αποφυγή φυσικής φθοράς.

-Σιγουρευτείτε ότι η κάρτα ή το εισιτήριό σας περιέχουν το ελάχιστο απαιτούμενο κόμιστρο ή ποσό για την μετακίνησή σας.

-Εάν η κάρτα ή το εισιτήριό σας απορριφθεί σε ένα από τα μηχανήματα

επικύρωσης περιμένετε έως ότου η φωτεινή ένδειξη σταματήσει να αναβοσβήνει και μετά ξαναδοκιμάστε.

-Η επικύρωση στις πύλες των σταθμών γίνεται πάντα στον αναγνώστη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

-Φροντίζετε η κάρτα ή το εισιτήριο να μη λυγίσει ή κοπεί.

-Μην κρατάτε περισσότερες από μια κάρτα ή εισιτήριό τη φορά πάνω από

τα επικυρωτικά μηχανήματα.

-Μην απομακρύνετε την κάρτα από τα επικυρωτικά μηχανήματα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάγνωσης.

-Η χρήση της προσωποποιημένης κάρτας γίνεται αποκλειστικά από τον δικαιούχο.

-Μην εισέρχεστε 2 άτομα ταυτόχρονα στις πύλες των σταθμών.

-Σε περίπτωση που συνοδεύετε παιδιά κάτω των 6 ετών ή μεταφέρετε αποσκευές χρησιμοποιείστε τις πύλες ΑΜΕΑ.

Γ. Οφέλη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ηλεκτρονικής κάρτας

-Δυνατότητα απόκτησης ή ανανέωσης της κάρτας οποιαδήποτε ημέρα του μήνα.

-Αυτόματη αφαίρεση της αξίας κάθε διαδρομής από την αποθηκευμένη χρηματική αξία της κάρτας κατά τη στιγμή της επικύρωσης.

-Δυνατότητα επαναφόρτισης της κάρτας / εισιτηρίου σε όλα τα εκδοτήρια μετρό, ηλεκτρικού, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, μέσω του διαδικτύου και των αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης και σύντομα, με τη χρήση πιστωτικών / χρεωστικών καρτών και σε επιλεγμένα σημεία έκδοσης.

Δ. Αντικατάσταση παλαιών εισιτηρίων

-Η αντικατάσταση των παλαιών εισιτηρίων μπορεί να γίνει μέχρι τα τέλη του έτους. Τα παλαιά εισιτήρια δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αλλά ανταλλάσσονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα