Οι δύο ομάδες απαγωγέων Λεμπιδάκη και ο εμπρησμός σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δύο ομάδες απαγωγέων Λεμπιδάκη και ο εμπρησμός σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης (δεν διακρίνεται στην φωτό) μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για να του παρασχεθούν οι απαραίτητες βοήθειες, αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Ο επιχειρηματίας, απελευθερώθηκε το πρωί, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μάντρα αυτοκινήτων, σε σκραπ οχημάτων, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων β Ρεθύμνου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ) Ευρωκίνηση

Πώς στρατολογήθηκε η δεύτερη ομάδα και ποια η σχέση των μελών της με τον εμπρησμό των γραφείων ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου;

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση απαγωγής του 53χρονου Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, υπήρξε μία πρώτη ομάδα απαγωγέων από την οποία αποχώρησαν κάποια άτομα όταν αντιλήφθηκαν ότι τα ποσά που ζητούσαν δεν υπήρχαν και δεν ήθελαν να ρισκάρουν με την παραμονή τους στην ιστορία αυτή, αφού χρονοτριβούσε και αυτοί είναι πρόσωπα με βαρύ ποινικό παρελθόν στην περιοχή.

Οι υπόλοιποι που παρέμειναν, όπως ο ιδιοκτήτης του στριπτιτζάδικου και ο φρουρός του Λεμπιδάκη από την Θεσσαλονίκη, που είναι Έλληνας αλλά έχει γεννηθεί στα Σκόπια, όπως και κάποια άλλα μέλη εκ των συλληφθέντων προχώρησαν στην στρατολόγηση τότε της δεύτερης ομάδας.

Σε αυτή εντάχθηκε ο μεσίτης με τα οικονομικά προβλήματα που έβαλε την 16χρονη κόρη του να αγοράσει κάρτες για τα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν και να στείλει μέσω ΚΤΕΛ μία από τις επιστολές προς την οικογένεια του Λεμπιδάκη, με αποτέλεσμα να καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα των ΚΤΕΛ.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση του 45χρονου αγρότη που συμμετείχε στην σπείρα, καθώς είχε συμμετάσχει στα πρόσφατα επεισόδια σε πλειστηριασμό καταστήματος στο Ρέθυμνο και είχε συλληφθεί για το εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.

Στην δεύτερη ομάδα ανήκει και ο μαντράς στην επιχείρηση του οποίου, στην γέφυρα Ζουρίδα έξω από το Ρέθυμνο, εντοπίστηκε το τελευταίο κρησφύγετο που είχαν αλυσοδεμένο τον επιχειρηματία.

Για τον κρητικό που είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του Παναγόπουλου, δεν προέκυψε μέχρι στιγμής εμπλοκή του στην υπόθεση και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του μόνο για τον νόμο περί βεγγαλικών επειδή βρέθηκαν στο σπίτι του κάποιες κροτίδες…

Είχαν προηγηθεί πολλές μετακινήσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη πάντα με κουκούλα στο κεφάλι από κρησφύγετο σε κρησφύγετο και πάντα αλυσοδεμένο ακόμα και σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα 8 άτομα ενώ οι υπόλοιποι 5-6 προσαχθέντες ακόμα εξετάζονται και ανακρίνονται για τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Το μοιραίο λάθος των απαγωγέων στα μέσα του καλοκαιριού

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση είχαν θέσει εδώ και περίπου 3 μήνες τουλάχιστον τρεις εκ των απαγωγέων υπό παρακολούθηση και σε έναν έλεγχο που τους έκαναν τον περασμένο Ιούλιο, σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανακάλυψαν ότι κανείς τους δεν είχε κινητό τηλέφωνο πάνω του, αφού είχαν προλάβει να τα ξεφορτωθούν, με αποτέλεσμα η πεποίθηση που είχαν οι Αρχές για αυτά τα συγκεκριμένα άτομα να ενισχυθεί και σιγά-σιγά να καταφέρουν να θέσουν υπό παρακολούθηση τα περισσότερα από τα μέλη της σπείρας.

Μάλιστα, εντοπίστηκε ένα από αυτά τα κινητά τηλέφωνα που πέταξαν και μπόρεσαν να αναλύσουν οι Αρχές και να εξάγουν πολύτιμα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Λόγω απεργίας των δημοσιογράφων, η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα σήμερα το πρωί της Τετάρτης, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του Γενικού της Κρήτης και βεβαίως των αξιωματικών της Ασφάλειας που επαλείφθηκαν της υπόθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα