Οι ειδικοί απεφάνθησαν: Καμία ανησυχία από τα αιωρούμενα σωματίδια από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Οι ειδικοί απεφάνθησαν: Καμία ανησυχία από τα αιωρούμενα σωματίδια από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Οι πρώτες μετρήσεις της Περιφέρειας Αττικής για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Δεν ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια στο Κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων από την καύση των υλικών στον Ασπρόπυργο

Δεν κρίνονται ανησυχητικές καθώς δεν ξεπέρασαν τα επιτρεπόμενα όρια στο Κέντρο της Αθήνας οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διενήργησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής.

Από τις ενδεικτικές μετρήσεις της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο 2,5 μm στην περιοχή περιμετρικά του εργοστασίου (-100-400μ. ) και στα σημεία που βρίσκονται προς την κατεύθυνση του ανέμου καταγράφηκαν στιγμιαίες τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων κατά πολύ μεγαλύτερες από τιμές που ορίζει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας.

Από το αστεροσκοπείο επισημαίνεται ότι οι συγκεντρώσεις σε σημεία όπου δεν κατευθυνόταν τα καπναέρια από τον άνεμο, οι ρύποι ήταν σχετικά ή κάτω από τις προαναφερθείσες τιμές αναφοράς. Ωστόσο σε περιοχές της δυτικής Αττικής, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων υπήρξε μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες μετρήσεις. Για τις μετρήσεις και άλλων δεικτών της ρύπανσης που προκλήθηκε από την καύση των αποβλήτων

της εγκατάστασης, το Αστεροσκοπείο θα μελετήσει περαιτέρω τις δειγματοληψίες που έκανε οι όποιες συνδυαστικά με τις μετρήσεις του «Δημόκριτου» στον οποίο επίσης απευθύνθηκε η Περιφέρεια θα συμβάλουν στην πληρέστερη διάγνωση και ενημέρωση. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών, όπως διοξίνες και φουράνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο υπεύθυνος του εργοστασίου που πήρε φωτιά στον Ασπρόπυργο

Κλειστά τα σχολεία στον Ασπρόπυργο. Έκτακτα μέτρα για την προστασία των κατοίκων από το τοξικό νέφος

Τοξικό νέφος από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο για τέταρτη μέρα πάνω από την Αθήνα

Ασπρόπυργος: Πόλος έλξης για αθίγγανους το καμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Υπό έλεγχο τέθηκε τα μεσάνυχτα η φωτιά στον Ασπρόπυργο

ADVERTISING

SHARE: