Οι μεταλλωρύχοι βλέπουν ‘διάθεση να βρεθεί λύση’

Οι μεταλλωρύχοι βλέπουν ‘διάθεση να βρεθεί λύση’

Εξερχόμενοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι των Μεταλλωρύχων έκαναν λόγο για διάθεση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση στο θέμα της Ελληνικός Χρυσός.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των μεταλλωρύχων με τον Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλη Βερροιόπουλο. Αυτή την ώρα, οι περίπου 1000 μεταλλωρύχοι κινήθηκαν προς τα γραφεία της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στο Κολωνάκι και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Κλειστή αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας στην κάθοδο προς το Σύνταγμα.

Δείτε την πορεία των μεταλλωρύχων προς το Μέγαρο Μαξίμου:

Ο κ. Χρήστος Ζαφειρούδας, Πρόεδρος Μεταλλωρύχων υπογείων στοών στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, εξερχόμενος από το υπουργείο Περιβάλλοντος, μίλησε για προσπάθεια για να βρεθεί λύση. “Από τη συνάντηση, αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία” σημείωσε και πρόσθεσε: “Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνο ώστε να δούμε έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα”.

Γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας

“Γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας. Θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί η λύση πολύ σύντομα. Υπάρχει ένα ραντεβού σρις 13:30 με τον Πρόεδρο της εταιρείας τον κ. Μπεντ στα γραφεία τους και στη συνέχεια θα πάμε και στο Μέγαρο Μαξίμου” ανέφερε κλείνοντας.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Ζαφειρούδα:

Η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία της εταιρίας στο Κολωνάκι κατά τη 13.00 το μεσημέρι, όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως και στο κτίριο των γραφείων φαίνεται επίσης μια σημαία όπως εκείνη των μεταλλωρύχων. Οι εργαζόμενοι χτυπούσαν τα κράνη τους στο έδαφος και φώναζαν συνθήματα, όπως “θέλουμε λύσεις και όχι απολύσεις”.

Καλό κλίμα διαπιστώνει και το υπουργείο

Για μια συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά την ολοκλήρωση της επαφής που είχε εννεαμελής επιτροπή των μεταλλωρύχων, που συναντήθηκε με κλιμάκιο του υπουργείου με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Βεροιόπουλο.

Ωστόσο, δεν θα υπάρξει κάποια νεότερη, επίσημη, ανακοίνωση από το υπουργείο, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι θέσεις που έχει διατυπώσει και ο ίδιος ο υπουργός, μετά και την αδειοδότηση, την προηγούμενη εβδομάδα, των εγκαταστάσεων στην Ολυμπιάδα. Όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα παραπέμπονται στη διαδικασία της διαιτησίας που θα είναι τρίμηνη και, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Γιώργος Σταθάκης, “αποτελεί τη θεσμική και άρα έγκυρη διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι τελεσίδικο και δεσμευτικό και για τις δύο πλευρές και θα έχει ολοκληρωθεί σε περίοδο 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασης άλλων τριών”.

Νωρίτερα, δεκάδες λεωφορεία συγκεντρώθηκαν στη Μεσογείων έξω από το υπουργείο περιβάλλοντος, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία που έδωσε η Eldorado Gold για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές. Λίγο μετά τις 08.30 οι μεταλλωρύχοι βγήκαν στον δρόμο και έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων μπροστά από το υπουργείο.

Μιλώντας στο News 24/7 ο κ. Χατζής μέλος του σωματείου Αγίας Βαρβάρας δήλωνε πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν το “ιερό τους δικαίωμα στην εργασία”.

Δείτε τις δηλώσεις:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα