Οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα

Οι συνδικαλιστές μπλοκάρουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο από σήμερα
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ. (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε προχωρά σε αναστολή της έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με παραπομπή στο Πειθαρχικό προς απόλυση, απαντά ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν, την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από σήμερα, Πέμπτη. Πηγές του υπουργείου Μεταφορών, ωστόσο, διαμηνύουν ότι όποιος αρνηθεί σε πολίτη την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή ηλεκτρονικής κάρτας θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Σωματείου επικαλούνται ως λόγο για την απόφασή τους να αναστείλουν την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων τη μη ανταπόκριση των υπηρεσιακών παραγόντων στο αίτημά τους για διάλογο καθώς, όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν προβλήματα και αστοχίες που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος και αυτά θα πρέπει να διορθωθούν. “Πρέπει άμεσα να εξεταστούν όλα τα εκκρεμή τεχνικά και λειτουργικά θέματα, που είχαμε εντοπίσει, διότι στις 31.7.2017 έληγε η συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας και στο εξής το κόστος των διορθωτικών κινήσεων θα βάρυνε τη ΣΤΑ.ΣΥ” αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν ότι “τα προβλήματα όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά αφέθηκαν στην τύχη τους και διογκώθηκαν, με αποτέλεσμα η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλο το δίκτυο ενώ ήταν «ανοιχτές» οι εν λόγω «πληγές», να παρουσιάσει σοβαρή δυσλειτουργία και μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών με συνέπεια να δημιουργούνται προστριβές του επιβατικού κοινού με τους συναδέλφους”.

Την ανακοίνωση του σωματείου πληροφορήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την άφιξή του στο Βελιγράδι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Το μήνυμα που στέλνει το υπουργείο είναι συγκεκριμένο και σαφές και αναμένεται το ποια θα είναι η αντίδραση από την πλευρά των εργαζομένων.

Πάντως, στην ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του σωματείου δηλώνουν “έτοιμοι, εφόσον κληθούν, να συμμετέχουν σε ένα ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο και συνεννόηση, ώστε το «ηλεκτρονικό εισιτήριο» να λειτουργήσει κανονικά και προς όφελος του επιβάτη, των εργαζόμενων και της εταιρείας”.

ΟΑΣΑ: Τέλος στις χάρτινες κάρτες από τέλος του μήνα

Στο μεταξύ, ο ΟΑΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη:

Α. Από αύριο, 5/10/17 καταργείται η έκδοση χάρτινων καρτών. Εκδίδεται ΜΟΝΟ η ηλεκτρονική κάρτα.

Β. Από τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Γ. Όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών, θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και, ταυτόχρονα, στη Δικαιοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα