Οι βαριές δικογραφίες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Οι βαριές δικογραφίες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Η είσοδος του κτηρίου στην οδό Ασκληπιού, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017,που στεγάζει το γραφείο του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12/10. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Οι πιο σημαντικές υποθέσεις που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης

Υπέρμαχος της μάχιμης δικηγορίας, με σχεδόν καθημερινή παρουσία στα δικαστικά έδρανα, ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δημιουργήσει ένα από τα σημαντικά δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Με έμφαση σε υποθέσεις που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δραστηριότητά του περιοριζόταν σε αυτή την κατεύθυνση, ο νομικός βρεθεί στην υπερασπιστική γραμμή δεκάδων υποθέσεων που μονοπώλησαν την επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια.

Ήδη από το ξέσπασμα των σκανδάλων για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων και την εμπλοκή σε αυτά του εμπόρου όπλων, Θωμά Λιακουνάκου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προχώρησε στην εκπροσώπησή του. Μάλιστα, αν και βρισκόταν υπό διερεύνηση σε τουλάχιστον τρεις δικογραφίες, ο συνήγορος είχε καταφέρει τόσο στην αρχή την αποφυλάκιση του επιχειρηματία με την επιβολή ηλεκτρονικής επιτήρησης, το γνωστό “βραχιολάκι” όσο στη συνέχεια και την άρση του επίμαχου περιοριστικού όρου, εφόσον κατέβαλε εγγύηση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι επαγγελματικές δυνατότητες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φάνηκαν και στην υπόθεση της Energa – Hellas Power, κατά την οποία εκπροσώπησε έναν από τους βασικότερους κατηγορούμενους. Ο Αχιλλέας Φλώρος αν και φερόταν να πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο, μπορεί να καταδικάστηκε αλλά την ίδια κιόλας μέρα αφέθηκε ελεύθερος, αφού το δικαστήριο του επέβαλε ποινή με αναστέλλουσα δύναμη. Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε κατά συγχώνευση σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και χρηματική ποινή ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της λαθρεμπορίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά του δόθηκε αναστολή με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 300 χιλιάδων ευρώ.

Πρόσφατα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος υπερασπίστηκε και τον εκδότη της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γ. Κουρτάκη, στη δικαστική διαμάχη που είχε ο τελευταίος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένο. Ο τελευταίος είχε μηνύσει τον εκδότη αλλά και τον διευθυντή σύνταξης, Παν. Τζένος, για σχόλιά τους που αφορούσαν στον γιο του κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής.

Στενός φίλος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος τον εκπροσώπησε σε διάφορες νομικές υποθέσεις. Ανάμεσά τους και στην εμπλοκή του ονόματός του στο KarouzosGate αφού δημοσιεύματα αναφέρθηκαν στη σχέση του Β. Μεϊμαράκη με του ζεύγος Καρούζου, καθώς ήταν κουμπάροι.

Ο κατάλογος των δικογραφιών που είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν έχει τέλος. Υπερασπιστής στην υπόθεση της ProtonBank, αλλά και στην υπόθεση της συμμορίας των ληστών των χρηματοκιβωτίων, όπου είχε αναλάβει έναν από τους λίγους κατηγορούμενους που δεν κατέληξαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα