Όλα τα νέα απευθείας δρομολόγια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Όλα τα νέα απευθείας δρομολόγια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
Όλα τα νέα απευθείας δρομολόγια στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τον Μάιο καταγράφηκε 21% αύξηση της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με πολλές νέες συνδέσεις.

Τα αεροδρόμια είναι η βασική πύλη εισόδου στην Ελλάδα και η αύξηση του ελληνικού τουρισμού καταγράφεται παράλληλα με την αύξηση των απευθείας συνδέσεων των περιοχών που έχουν αεροδρόμια, με πολλές πόλεις του εξωτερικού.

Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, η οποία έχει αναλάβει και τα έργα ανακατασκευής και λειτουργίας των αεροδρομίων αυτών, η κίνηση παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ τα έργα που γίνονται, υλοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται ούτε το πρόγραμμα των πτήσεων, αλλά ούτε και η εύρυθμη κίνηση των ταξιδιωτών. Βέβαια, τα περισσότερα έργα θα σταματήσουν τους θερινούς μήνες και θα ξεκινήσουν εκ νέου τον Οκτώβριο που θα κοπάσει η μεγάλη κίνηση.

Όσον αφορά τις εταιρείες που έκαναν νέες συνδέσεις, η αρχή έγινε τον Μάρτιο με την Qatar Airways στη σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη. Αλλά και τον Μάιο, οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια, κάνοντας… ποδαρικό στην καλοκαιρινή σεζόν.

Η Jet2.com πραγματοποιεί τα δρομολόγια: Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ), Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ) και Ζάκυνθος – Μπέρμιγχαμ, ενώ θα πραγματοποιήσει και άλλα δρομολόγια: Θεσσαλονίκη προς Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη και Νιουκάσλ, Ρόδος – Μπέλφαστ, Κως – Εδιμβούργο και Μπέρμιγχαμ, καθώς και το δρομολόγιο Κεφαλονιά – Γλασκόβη.

Επίσης, στις 15 Μαΐου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Χίθροου) στην Κεφαλονιά. Το δρομολόγιο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, πλέον, επιβάτες από όλον τον κόσμο και κυρίως από πόλεις της Βορείου Αμερικής και του Καναδά, έχουν τη δυνατότητα μέσω του δικτύου της BritishAirways να φθάσουν πιο εύκολα από ποτέ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου. Κι ακόμη, το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Germania από την Ζυρίχη στις 22 Μαΐου με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από την Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέονται: Κέρκυρα με  Βερολίνο και Νυρεμβέργη, Κως με Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη και Ζυρίχη, Ρόδος με Βερολίνο, Ντίσελντορφ και Ζυρίχη, Σάμος με  Αμβούργο, Βερολίνο και Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη με Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ και Νυρεμβέργη, Ζάκυνθος με Ντίσελντορφ και Ζυρίχη καθώς και η Μυτιλήνη με το Ντίσελντορφ.

Η Μύκονος αποχαιρέτησε τον Μάιο υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνδέει για πρώτη φορά τη Ντόχα με το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου επιστεγάζοντας την στενή και δυναμική συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.

Καταλήγοντας, στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, επιχειρούν ακόμη οι αεροπορικές εταιρείες: Αegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda Motion,  Lufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea και Wizz Air. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα