Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΛΑΕ για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΛΑΕ για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα
Συλλαλητήριο από την "Λαϊκή Ενότητα" την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Στα γραφεία της ΕΕ κατέληξε η πορεία της Λαϊκής Ενότητας και της ΑΔΕΔΥ για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το "όχι" του δημοψηφίσματος

Με τη συμμετοχή περίπου 700 ατόμων πραγματοποιήθηκε η πορεία, στην οποία κάλεσαν σε συμμετοχή ΑΔΕΔΥ και Λαϊκή Ενότητα, το απόγευμα της Τρίτης 5 Ιουλίου, για την “επέτειο” του ενός χρόνου από το δημοψήφισμα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για τον ελληνικό λαό που βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι πέρσι αυτήν τη μέρα. Το Όχι αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο, ελπιδοφόρο και στέλνει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό». Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δρόμο του όχι για να νικήσει η Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, με τη λιτότητα, με την εθνική υποτέλεια, με το ξεπούλημα της χώρας. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε όλοι και είμαστε παρόντες, όλοι εδώ».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ δήλωσε ότι «λυπάμαι όμως γιατί ο άνθρωπος που πρόδωσε αυτό το μεγάλο όχι, αυτός που το ξεπούλησε, στέλνει αυτήν την ώρα tweet από την Κίνα εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε με αυτό το όχι να ακολουθεί πολιτικές λεηλασίας, κόντρα στους αγώνες του λαού».

Στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης, αλλά κι η Νάντια Βαλαβάνη.

Η ΛΑΕ διοργανώνει την Παρασκευή εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” με θέμα “Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα”. Θα χαιρετίσουν οι Νίκος Χουντής και Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ το “παρών” θα δώσουν μεταξύ άλλων ο Στάθης Κουβελάκης και ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα