Ολοκληρώθηκε η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Εντός του καλοκαιριού θα τεθεί σε πλήρη κυκλοφορία και ανάπτυξη ο αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού και η διαδρομή από το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα. Πόσο θα διαρκεί το ταξίδι

Την ολοκλήρωση και την παράδοση στην κυκλοφορία του υπολειπομένου νότιου τμήματος της Ιόνιας Οδού και των ενδιάμεσων σηράγγων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση “η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδίδεται σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στην κυκλοφορία, μένει οριστικά στο παρελθόν μια υπόθεση που ταλαιπώρησε τους πολίτες για δεκαετίες, σε έναν από τους πιο επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας, στο τμήμα από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου έως την Αμφιλοχία.

Επίσης, ο χρόνος για την παραπάνω διαδρομή μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρα και 35 λεπτών που διαρκούσε μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού. Την ίδια ώρα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού που δόθηκαν στην κυκλοφορία το προηγούμενο διάστημα, θα διαρκεί λιγότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιριού και η διαδρομή από και το Αντίρριο ως τα Ιωάννινα, θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με την Ιόνια Οδό

ADVERTISING

SHARE: