Όπου φύγει, φύγει: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Όπου φύγει, φύγει: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων
Στιγμιότυπο από την εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου Eurokinissi

Πρόσθετα μέτρα της Τροχαίας έχουν ληφθεί για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων. Αυξημένη είναι η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς

Αυξημένη είναι η κίνηση την Μ. Παρασκευή στις εξόδους και των δύο Εθνικών Οδών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των Διοδίων Ελευσίνας που σχηματίζονται ουρές όπως και στην έξοδο της Αττικής Οδού στην Ελευσίνα, όπου επίσης έχουν προκληθεί ουρές και μποτιλιάρισμα. Στον Κηφισό είναι αυξημένη η κίνηση με συνεχή όμως ροή.

Ολόκληρη την Μ. Πέμπτη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έφυγαν 72.483 οχήματα και από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας 60.000, συνολικά δηλαδή, μόνο τη Μεγάλη Πέμπτη έφυγαν 132.483 οχήματα, όταν πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν φύγει 141.000 οχήματα και την Μεγάλη Παρασκευή 115.000 οχήματα.

Την Μ. Παρασκευή η συχνότητα διέλευσης οχημάτων ανά ώρα από τα Διόδια είναι πολύ πυκνή από το πρωί και αναμένεται να φτάσει τα περσινά επίπεδα. Από το πρωί έφυγαν μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου 26.000 οχήματα και από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας 19.911.

Ιδιαίτερη είναι η παρουσία της Τροχαίας στην Λ. Αθηνών λόγων έργων κατασκευής αγωγού ομβρίων υδάτων, που γίνονται στο πλαίσιο αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Χαϊδαρίου, με κατάληψη των δύο δεξιών λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Ελευσίνα της Λ. Αθηνών, από το ύψος της οδού Πατριάρχου Σεργίου έως το ύψος του Κάμπινγκ “Αθήνα”.

Από την Τροχαία μάλιστα προτείνονται ως εναλλακτική οι παρακαμπτήριες οδοί από Θηβών – Ιερά Οδό– συνέχεια Λ. Αθηνών, Λ.Κηφισού – έξοδος προς Ιερά Οδό– Ιερά Οδό – συνέχεια Λ. Αθηνών, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – έξοδος προς Αττική Οδό – συνέχεια Αττική Οδός προς Κόρινθο, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – έξοδος προς Λ. Αθηνών (προς Κόρινθο) – δεξιά Παλαιά Καβάλας – συνέχεια Μαραθωνοκάμπου – αριστερά Κέννεντυ – αριστερά Φαβιέρου – δεξιά Λ. Αθηνών., Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – έξοδος προς Λ. Αθηνών (προς Κόρινθο) – δεξιά Σφακίων – αριστερά Κέννεντυ – αριστερά Φαβιέρου – δεξιά Λ. Αθηνών, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας – έξοδος προς Π. Ράλλη – δεξιά Θηβών – αριστερά Ιερά Οδός – συνέχεια Ιερά Οδός – συνέχεια Λ. Αθηνών.

Το News247 επικοινώνησε με τον διοικητή της Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Νικόλαο Σπανουδάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι οδηγοί θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και κάλεσε τους οδηγούς που μποτιλιάρονται να μην εισέρχονται στις λωρίδες έκτακτης ανάγκης γιατί προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα και συγκεκριμένα:

Για την Μ. Παρασκευή ισχύει απαγόρευση για το ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών και τις ώρες 06:00 έως 16:00.

Την Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών και τις ώρες 12:00 έως 22:00.

Την Τρίτη του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών και τις ώρες 11:00 έως 23:00.

Την Κυριακή του Πάσχα δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις.

Τα μέτρα της Τροχαίας θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν: αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους – εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση), αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα