Ουρές χιλιομέτρων στην επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Ουρές χιλιομέτρων στην επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Ανάσχεση κυκλοφορίας που ξεπερνά τα έξι χιλιόμετρα σημειώνεται στην Ιονία Οδό, από τη Γαβρολίμνη έως το τούνελ της Κλόκοβας. Φαίνεται πως ομαλοποιείται η κατάσταση στην Ελευσίνα

Καθυστερήσεις και κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας από τις πρώτες απογευματινές ώρες, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Ειδικότερα, εξακολουθεί να καταγράφεται ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, στην «Ιονία Οδό» και συγκεκριμένα από την Γαβρολίμνη, έως το τούνελ της Κλόκοβας, στο ρεύμα προς Αντίρριο.

Λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ η ανάσχεση στην κίνηση των οχημάτων, λόγω της αυξημένης κίνησης, ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο για να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Επίσης, μικρή ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρείται στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο σημείο που διασταυρώνεται με την εθνική οδό Κορίνθου -Τρίπολης -Καλαμάτας.

Ακόμη, στην εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, από την Πάτρα έως και τον κόμβο Καλαβρύτων, υπάρχει αυξημένη κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα. Ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εθνική οδό Πατρών -Πύργου.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα. Αυξημένη καταγράφεται και η κίνηση από την Κατερίνη.

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα καταγράφονται σημαντικά λιγότερα.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό «μέχρι το βράδυ θα ανοίξουν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές».

Από τις 19.00 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Ομαλοποιείται σιγά – σιγά η κυκλοφορία στο ύψος της Ελευσίνας

«Ομαλοποιείται σιγά – σιγά η κυκλοφορία στο ύψος της Ελευσίνας όπου υπήρχαν καθυστερήσεις, λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή. Εκτιμώ ότι το αργότερο σε μισή ώρα δεν θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στο σημείο». Αυτά τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πριν από λίγα λεπτά, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Νικόλαος Σπανουδάκης, από την Ελευσίνα όπου βρίσκεται αυτή την ώρα και συντονίζει το έργο των Υπηρεσιών της Τροχαίας.

Παράλληλα, στα διόδια Αφιδνών δεν παρατηρείται πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Σημειώνεται ακόμη, ότι στις 22:00 έληξε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα