‘Παγώνει’ το ζήτημα του ορίου ηλικίας των δικαστών

‘Παγώνει’ το ζήτημα του ορίου ηλικίας των δικαστών
General Assembly of Judges and Prosecutors in Athens, Greece on Dec. 10, 2016 / 10 , 2016 Theodore Manolopoulos / SOOC

Αναβλήθηκε η αυριανή σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το όριο ηλικίας των δικαστών. Υπήρξαν αντιδράσεις δικαστικών Ενώσεων και υπουργείου

Επ’ αόριστον αναβάλλεται η σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσεις σχετικά με τη δυνατότητα αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία και είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί η σύγκληση αύριο Πέμπτη, ενημέρωσε τους αρεοπαγίτες ότι τελικά θα αναβληθεί και μάλιστα χωρίς να θέτει νέα ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική Θάνου ως λόγο αναβολής της αυριανής συνεδρίασης της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου επικαλείται ότι δεν είναι έτοιμη η αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου που είχε οριστεί εισηγήτρια της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ξεκινήσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων με τις δικαστικές ενώσεις να επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε αλλαγή ως προς την ηλικία αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος. Η “μάχη” κορυφώθηκε με την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, ο οποίος υποστήριξε ότι οποιασδήποτε αλλαγή του περιεχομένου της διάταξης στο πλαίσιο του Συντάγματος, είναι αντισυνταγματική.

ΦΩΤΟ: SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα