Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ/PHASMA/Φ.ΒΡΟΤΣΗΣ Phasma

Από τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου η παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας. Διαβάστε τους λόγους της κινητοποίησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, παράλληλα με την παναττική στάση εργασίας, από τις 12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ.

Η κινητοποίηση γίνεται για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ επιτροπή εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ θα συναντηθεί στις 13:00 με τον υπουργό κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σε αυτές τις μειωμένες παροχές τους».

Η «απαίτηση» της ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση είναι να εγγυηθεί τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεσπίζοντας μόνιμη -νομικά κατοχυρωμένη- κρατική χρηματοδότηση.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα