Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη ( Hakan Mehmet ahin - Anadolu Ajans )

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης- Έως τώρα ήταν γνωστό ότι το αίτημα αποφυλάκισης θα κατατίθετο εκ νέου την Παρασκευή από τους συνηγόρους των δύο στρατιωτικών

Την παράταση της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης αποφάσισε ο εισαγγελέας της τουρκικής πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, καθώς και τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Όπως έγινε γνωστό, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης γιατί, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση:

-είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία

-δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία

-δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων και εν τέλει δεν έχει αλλάξει κάτι από την πρώτη φορά που εξετάσθηκε αίτημα αποφυλάκισης των δύο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ήταν έως τώρα γνωστός, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά στην προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Πλέον παραμένει ασαφές -τουλάχιστον έως αυτή την ώρα- ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα τόσο από την πλευρά των συνηγόρων των δύο, όσο και από την τουρκική δικαιοσύνη

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν στα σύνορα στον Έβρο και εξακολουθούν να κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, στην εικοσάλεπτη συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους», επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία αυτή είναι η 8η Απριλίου.

Ο Ερντογάν φέρεται να τού απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το θέμα βρίσκεται στα χέρια των τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στις δηλώσεις του ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα