Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

Oι αγρότες του δήμου Κιλελλέρ έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
Oι αγρότες του δήμου Κιλελλέρ έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Να μην συμμετάσχουν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αποφάσισαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κ. Μακεδονίας. Δεν αποκλείουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους

Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στην απογευματινή συνάντηση του Σαββάτου της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στα Μάλγαρα, έλαβαν στη σύσκεψη τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα τους και θα σκληρύνουν τη στάση τους εάν κριθεί αναγκαίο.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σημερινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε ότι η παραμονή τους στον πρωτογενή τομέα δεν είναι «απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη» και στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν νέο κάλεσμα στην κυβέρνηση και τα αρμόδια στελέχη της να μελετήσουν και να τους γνωστοποιήσουν νέες προτάσεις και μέτρα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με τη γη, όπως τόνισε ο αγρότης Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε επαφή με άλλα 13 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και «εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε οι εκπρόσωποί τους να μας γνωστοποιήσουν με σαφήνεια εάν συμπλέουν με το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε καταρτίσει».

Υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση -κατατέθηκε έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη- με στελέχη των υπουργείων, Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, εστιάζοντας σε τρία σημεία που είναι το κόστος παραγωγής, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο πλαίσιο αυτό, κλειστή θα συνεχίσει να παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται δε και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Κινητοποιήσεις και από τους κτηνοτρόφους στη Λάρισα

Γάλα στο οδόστρωμα έριξαν το πρωί του Σαββάτου κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους αγρότες στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

ΛΑΡΙΣΑ-Κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου προχώρησαν σήμερα το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου  σε διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συντασσόμενη με τον αγώνα των αγροτών που έχουν εδώ και ημέρες στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας β Κοζάνης, στο ύψος της Μελούνας.(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, ενώ έκαψαν και μπάλες άχυρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής, αλλά και για τα ζητήματα των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία το προηγούμενο διάστημα.

ΛΑΡΙΣΑ-Κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου προχώρησαν σήμερα το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου  σε διαμαρτυρία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, συντασσόμενη με τον αγώνα των αγροτών που έχουν εδώ και ημέρες στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας β Κοζάνης, στο ύψος της Μελούνας.(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων τους, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγρότες

ADVERTISING

SHARE: