Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν μπορώ να πω, πού είναι ο εγκληματολόγος και πού το μυθιστόρημα

Παρασκευόπουλος για Πανούση: Δεν μπορώ να πω, πού είναι ο εγκληματολόγος και πού το μυθιστόρημα
Συν. τύπου για τη Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου ««Σύμφωνο Συμβίωσης και άλλες διατάξεις», από τον Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, στον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξεως, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του. "Πλέον τον λόγο έχουν οι αρχές" είπε

“Με βάση όσα διάβασα δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω που είναι ο ισχυρισμός για πραγματικά περιστατικά, που ο εγκληματολόγος και που το μυθιστόρημα. Πλέον το λόγο έχουν οι αρχές”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το σχέδιο νόμου που αλλάζει σειρά νομοθετημάτων, ο Νικ. Παρασκευόπουλος είπε: “Η αλήθεια είναι ότι σε μια ιστοσελίδα είχε αναφερθεί ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές με βίαιο τρόπο. Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι δεν έχει δώσει τέτοια εντολή, αλλά “άλλοι που κρύβονται”. Ένιωσα ότι φωτογραφίζομαι από αυτή τη δήλωσή του και απάντησα ότι σε καμία περίπτωση δεν έχω τη δυνατότητα να δίνω εντολές εγώ στην αστυνομία, αλλά ο αρμόδιος υπουργός. Γενικά είχαμε διαφωνίες, όμως είχαμε μια καλή συνεργασία.”.

“Ο κ. Πανούσης δεν έκανε αναφορές σε πρόσωπα και περιστατικά με τρόπο αποδείξιμο. Είναι υπουργεία και τα δύο που διαχειρίζονται τέτοια θέματα ασφάλειας. Έχω επιλέξει να ενημερώνω αρμοδίως και εκείνους που έχουν την ευθύνη ή μπορούν να ασκήσουν δίωξη. Απειλές πέσω δεχθεί, είναι πασιφανές. Υπάρχουν γκράφιτι για παράδειγμα. Νιώθω ασφαλής, έχω ασφάλεια και επαφίεμαι σε αυτή”, κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι οι απειλές που έχει δεχτεί δεν έχουν ονοματεπώνυμο, τουλάχιστον όχι αξιόπιστο.

Το σχέδιο νόμου

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου, ο Ν. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει σταλεί για ανάρτηση και δημόσια διαβούλευση: “Θα παραμείνει για 10 μέρες. Πραγματικά είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο ο οποίος θα προκύψει στην διαβούλευση. Θα μελετήσουμε όλες τις απόψεις και δε θα διστάσουμε να κάνουμε παρεμβάσεις ή αλλαγές αν αυτό χρειαστεί”.

Αλλαγές αναμένονται να γίνουν αλλαγές στον αντιρατσιστικό νόμο και στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα