Παρέμβαση Ιερώνυμου: Μας ζητούν αίμα, εμείς να τους δώσουμε πνεύμα

ΑΡΓΟΣ-Με ιεροπρέπεια αλλά και απλότητα, η πόλη του Άργους και η Μητρόπολη Αργολίδας τίμησαν την μνήμη του πολιούχου  Αγίου Πέτρου του θαυματουργού.
Το βράδυ του Σαββάτου 2  Μαΐου στον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου εψάλει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου καθώς και άλλων μητροπολιτών και ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και  της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης,  παρουσία  σύσσωμου του Δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο ,των Βουλευτών  Δ.Κοδέλα, Γ. Ανδριανού και Γ. Γαλέου,του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη,του αντιπεριφερειάρχη  Τ. Χειβιδόπουλου,του πρώην υπουργού Γ.Μανιάτη, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Β. Σιδέρη, Φ. Στεφανόπουλου,των περιφερειακών συμβούλων Ε.Παναγιωτοπούλου,Χρήστου Αντωνόπουλου και Γιάννη Σαρρή ,εκπροσώπων των Σωμάτων ασφαλείας , της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν  τη μνήμη του Φρουρού και προστάτου της πόλης του Άργους.
Σήμερα Κυριακή 3 Μαίου στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους η Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία παρουσία  πάρα πολλών πιστών και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση στο παλιό δημαρχείο της πόλης. (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-Με ιεροπρέπεια αλλά και απλότητα, η πόλη του Άργους και η Μητρόπολη Αργολίδας τίμησαν την μνήμη του πολιούχου Αγίου Πέτρου του θαυματουργού. Το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου στον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Πέτρου εψάλει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου καθώς και άλλων μητροπολιτών και ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρουσία σύσσωμου του Δημοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Καμπόσο ,των Βουλευτών Δ.Κοδέλα, Γ. Ανδριανού και Γ. Γαλέου,του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη,του αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλου,του πρώην υπουργού Γ.Μανιάτη, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Β. Σιδέρη, Φ. Στεφανόπουλου,των περιφερειακών συμβούλων Ε.Παναγιωτοπούλου,Χρήστου Αντωνόπουλου και Γιάννη Σαρρή ,εκπροσώπων των Σωμάτων ασφαλείας , της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Φρουρού και προστάτου της πόλης του Άργους. Σήμερα Κυριακή 3 Μαίου στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους η Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία παρουσία πάρα πολλών πιστών και της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση στο παλιό δημαρχείο της πόλης. (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Να δώσουμε στους δανειστές πνεύμα, όχι αίμα, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Εμείς θα τους δώσουμε πνεύμα»: με πέντε λέξεις αποτυπώνεται η θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σχετικά με το αντάλλαγμα το οποίο θα δώσουμε στους δανειστές «που μας ζητούν αίμα».

Έτσι απάντησε σήμερα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς πρέπει να κινηθούν η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας πολίτης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές «που ζητούν αίμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος βρέθηκε στο μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς όπου προεξήρχε των εκδηλώσεων μνήμης του μακαριστού μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου Ζαλούμη, ο οποίος πριν από είκοσι χρόνια έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 49 ημέρες μετά την ενθρόνισή του.

SHARE: