Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο συνέδριο για τη Δυτική Αττική

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο συνέδριο για τη Δυτική Αττική
Συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ καθώς στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξετάζεται η επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από χρυσαυγίτες, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενώ ήταν προγραμματισμένη η ομιλία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου

Επεισοδιακά ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στη Δυτική Αττική, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο κτήριο και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Με σύνθημα «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός» μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για την διεξαγωγή του συνεδρίου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους «στην πολιτική της κυβέρνησης», ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν ότι «τα ταξικά σωματεία θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις τακτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Παράλληλα στο διπλανό χώρο, παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων διαμαρτυρόμενοι για θέματα παιδείας όπως σίτιση, στέγαση και δωρεάν σπουδές.

Οι διαδηλωτές μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του (εκδόθηκε γύρω στις 11): «Αυτή την ώρα σωματεία και μαζικοί φορείς απαντούν αγωνιστικά στις κυβερνητικές προκλητικές φιέστες των αναπτυξιακών συνεδρίων, στη Δυτική Αττική.

Στην ημερίδα για τις εργασιακές σχέσεις με ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή παρέμβαση από εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία, φέρνοντας στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.

Με τους αγώνες μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση, τα αφεντικά και τις δυνάμεις τους όχι μόνο να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους, εμπόδιο στα αντεργατικά τους μέτρα, αλλά θα γίνουμε εφιάλτες και στον ύπνο τους.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απογευματινή συγκέντρωση που διοργανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής στην Ελευσίνα, στις 6.30μ.μ. στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (στο ύψος της πλατείας Ηρώων), ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα!»

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία αρχείου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα