Παρωδία ακόμα και η αποσυναρμολόγηση της Ρόδας στο Σύνταγμα

Παρωδία ακόμα και η αποσυναρμολόγηση της Ρόδας στο Σύνταγμα

Όπως διαπιστώθηκε, το συνεργείο που την αποσυναρμολογούσε δεν είχε πάρει άδεια και έτσι έφθασε στην πλατεία Συντάγματος η Επιθεώρηση Εργασίας μαζί με την αστυνομία, που ζήτησε γραπτές εξηγήσεις

Ακόμα και το... ξεστήσιμο της περίφημης ρόδας στο Σύνταγμα, που δε λειτούργησε ποτέ, είχε επεισοδιακή εξέλιξη.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διεξήγαγε έλεγχο κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της Ρόδας στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τη συνδρομή της Αστυνομίας, επειδή το συνεργείο αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία και να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές Εργασίας.

Για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο, κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο.

Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, σημειώνεται ότι επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.

"Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να διασφαλίσει ότι, υπό οποιαδήποτε περίσταση, δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων", καταλήγει το υπουργείο.

Συγγνώμη από τον Καμίνη

Συγγνώμη ζητά άλλωστε ο Δήμος Αθηναίων "για την αναστάτωση που προκλήθηκε" με τη "Ρόδα".

Σε ανακοίνωσή του τονίζει, ότι η απόφαση για την απόσυρση δεν ήταν "ευχάριστη" αλλά "επιβεβλημένη διότι προέχει πάντοτε το ζήτημα της ασφάλειας" και σε αυτό το θέμα, υπογραμμίζει, "δεν χωρούν ανεύθυνα παιχνίδια εντυπώσεων".

Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον δήμαρχο, Γ. Καμίνη, "όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου, η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το ενδιαφέρον των Αθηναίων και των επισκεπτών απέδειξε ότι "η Ρόδα ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης".

Διευκρινίζεται ακόμη, ότι "η "Ρόδα" ήταν δωρεά προς τον Δήμο Αθηναίων, η χρήση της για το διάστημα των γιορτών θα ήταν δωρεάν για τους πολίτες, καθώς και ότι η μεταφορά και τοποθέτησή της στην πλατεία Συντάγματος δεν επιβάρυνε ούτε ένα ευρώ τον Δήμο, όπως βεβαίως δεν θα τον επιβαρύνει ούτε η αποσυναρμολόγησή της".

Επίσης, επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχαμε μεταδώσει νωρίτερα, το μεσημέρι, ότι ο κ. Καμίνης έκανε δεκτή την παραίτηση που του είχε υποβάλλει ο κ. Τεντόμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), του δημοτικού φορέα που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το φιάσκο με τη 'Ρόδα'

Τι απαντά η εταιρεία που εγκατέστησε τη ρόδα στο Σύνταγμα

ADVERTISING

SHARE: