Πατέρας Ρωμανού: Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του. Σε πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί να το’ λεγα, σώστε το παιδί μου

Πατέρας Ρωμανού: Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του. Σε πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί να το’ λεγα, σώστε το παιδί μου
Press Conference Regarding Hunger Strike Anti-authoritarian Protesters at EMPROS theater, Athens, on 2 Dec., 2014 / , , , 2 , 2014 Nikos Libertas / SOOC

Δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου, αλλά από την άλλη αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του, δηλώνει στο «Έθνος» της Κυριακής ο Γιώργος Ρωμανός

«Δεν ξέρω σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή μπορεί και να τό ‘λεγα… σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου. Μπορεί και να τό ‘λεγα, στην πολύ κρίσιμη στιγμή, όμως. Γιατί πονάω… Η μητέρα του πονάει πολύ περισσότερο από μένα», δηλώνει στο «Έθνος» της Κυριακής ο Γιώργος Ρωμανός, πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δεν πιστεύει ότι το παιδί του κάνει λάθος και προσθέτει: «Ως πατέρας δεν μου αρέσει να βασανίζεται το παιδί μου. Δεν μου αρέσει καθόλου να βασανίζεται, και επιμένω, από αυτό το σάπιο κράτος. Πονάω και δεν το δέχομαι αυτό, αλλά από την άλλη μεριά αναγνωρίζω το ηθικό υπόστρωμα των κινήσεών του».

Σημειώνει ότι ποτέ δεν ρώτησε τον γιο του για τη ληστεία του Βελβεντού καθώς θεωρεί ότι μπορεί να εντάσσεται στο σκεπτικό του ότι «εγώ είμαι από αυτούς που θα φτιάξουν έναν καινούργιο καλύτερο κόσμο».

Δηλώνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «πρέπει να κάνει πίσω γιατί αυτός έχει το άδικο» ενω υπογραμμίζει πως «ο θάνατος του Αλέξη τον επηρέασε διττά. Από τη μια σκοτώνεται ο φίλος του και από την άλλη επιβεβαιώνονται και όλα αυτά που ήξερε. Ήταν ατυχία που βρέθηκε εκεί, ήταν 15,5 χρονών παιδιά.

Ο Αλέξης ξεψύχησε στην αγκαλιά του… Μετά ήταν ένα πάρα πολύ θυμωμένο παιδί. Ο μεγάλος θυμός ήταν το συναίσθημά του. Τον επηρέασε πολύ και υπάρχει αυτό μέσα του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα