Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε υπάλληλος στην καθαριότητα από έκρηξη σε σακούλα απορριμμάτων

Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε υπάλληλος στην καθαριότητα από έκρηξη σε σακούλα απορριμμάτων

Σύμφωνα με τον Δήμο Πατρέων η σακούλα με το άγνωστο πυρομαχικό προερχόταν πιθανόν από το Πρωτοδικείο της Πάτρας όπου υπήρχαν σακούλες με πειστήρια. Από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν όμως πως σε αυτή την περίπτωση η Εισαγγελία καλεί κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού να παραλάβει τέτοιου είδους πειστήρια για καταστροφή και όχι βέβαια υπαλλήλους της καθαριότητας

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός 52χρονου υπαλλήλου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πατρέων είχε ως αποτέλεσμα, έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι σε σακούλα απορριμμάτων, κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκα.

Ο άτυχος άντρας που ακρωτηριάστηκε από το ύψος του καρπού και κάτω μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν το τραύμα του αν και όπως φαίνεται, έχει χάσει το χέρι του οριστικά…

Η σακούλα είναι άγνωστο ακόμα τι πυρομαχικά περιείχε και υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη πιστολιού και σφαίρες, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούν την έκρηξη που έγινε και έτσι εικάζεται ότι υπήρχε και ποσότητα δυναμίτιδας.

Από τον Δήμο φέρονται να πιστεύουν πως την επίμαχη σακούλα την μάζεψαν οι υπάλληλοι του Δήμου από τα δικαστήρια της Πάτρας μαζί με σακούλες που είχαν και άλλα πειστήρια προς αποκομιδή.

Στην περίπτωση όμως που η Εισαγγελία επιθυμεί να πεταχτούν πειστήρια που περιέχουν πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες, τότε καλεί ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού που παραλαμβάνει αυτά τα αντικείμενα και τα οδηγεί προς καταστροφή και σε καμία περίπτωση όπως είναι λογικό δεν τα πετάει απλά στα σκουπίδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μοιραία οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τι έχει συμβεί, τι περιείχε όντως αυτή η σακούλα που διαλύθηκε και αν όντως είναι αυτή η προέλευσή της, γιατί αν αυτό ισχύει τότε υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και βεβαίως συνέπειες…

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.

Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

ADVERTISING

SHARE: