Παύλος Γιαννακόπουλος: Πάνω από 10.000 στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Παύλος Γιαννακόπουλος: Πάνω από 10.000 στο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη

Στην Μητρόπολη Αθηνών πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς, και όχι μόνο, για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο - Τα δάκρυα του Ομπράντοβιτς, το αντίο της Θύρας 13 και το στεφάνι του Σπανούλη

Μία ιδιαίτερα δύσκολη μέρα η σημερινή, όχι μόνο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό, που αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών.

Ήδη από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκήνυμα.

 

Η απόδοση φόρου τιμής στον ιστορικό παράγοντα του Παναθηναϊκού θα είναι δυνατή από τις 8:00 έως και τις 13:30. Από την Μητρόπολη αναμένεται να περάσει πλήθος προσωπικοτήτων του αθλητικού και πολιτικού κόσμου της χώρας.

 

Λίγο νωρίτερα, τον Παύλο Γιαννακόπουλο αποχαιρέτισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από τους πρώτους που βρέθηκαν στη Μητρόπολη. Ο “Ζοτς” αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους υπογράμμισε: “Δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματα μου για αυτά που προσέφερε ο Παύλος σε εμένα, στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να εκφράσω τη θλίψη μου. Τεράστια απώλεια”.

 

Έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης βρίσκονται τρεις σημαίες. Του Παναθηναϊκού, της ΚΑΕ και της ΒΙΑΝΕΞ.

Στη Μητρόπολη ήρθε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αλλά και ο θρυλικός οργανωτής της Θύρας 13, Ντοκεν.

Μεταξύ των πολλών φίλων του Παναθηναϊκου, έχουν βρεθεί στη Μητροπολη παλαίμαχοι οπως ο Τάκης Οικονομόπουλος και μέλη του Ερασιτέχνη όπως  ο Σωτήρης Νίκας, ο οποίος εξελέγη την περασμένη Παρασκευή στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου. Παρών επίσης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Φίλοι του Παναθηναϊκού από την Ηγουμενίτσα, αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο με ένα πανό

Στην Μητρόπολη ο Τότης Φυλακούρης και ο Σπύρος Λιβαθηνός.

To “παρών” έδωσε και ο Μίμης Δομάζος.

 

Γύρω στη μία το μεσημέρι έφτασε στη Μητρόπολη ο αδερφός του Παύλου Γιαννακόπουλου, Θανάσης μέσα σε χειροκροτήματα και εμφανώς συγκινημένος.

 

Στεφάνια στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι οικογένειες των Παναγιώτη Αγγελόπουλου και Βασίλη Σπανούλη.

Από τον πολιτικό κόσμο έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος, ενώ στεφάνια έχουν επίσης στείλει ο Προεδρος της Βουλης και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά.

 

Επίσης στεφάνια έχουν στείλει ο Νίκος Γκάλης, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και διάφοροι σύνδεσμοι του Παναθηναϊκού.  Ένα από αυτά είναι σε σχήμα τριφυλλιού και γράφει «Θα είμαστε πάντα τα παιδιά σου. Θύρα 13 Αμπελοκήπων».

 

 

Παρούσα στη Μητρόπολη και η πρώην υπουργός Φάνη Πάλη Πετραλιά.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ασφάλεια του χώρου, από την  Μητρόπολη έχουν περάσει από το πρωί, περισσότερα από 10.000 άτομα.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι έφτασε στη Μητρόπολη και ο γιος του Παύλου, Δημήτρης, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων για τον Παναθηναϊκό και τον πατέρα του. “Παύλο Θεέ για πάντα ανάμεσα μας μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας”, ένα από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων.

Το παρόν δίνουν επίσης, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Λίγο πριν τις 14:30 έφτασε και η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Στην Μητρόπολη και ο Ντέγιαν Μποντίρογκα.

Και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έφτασε μετά τις 14:30 στην Μητρόπολη.

Στην Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ κάποιοι εκ των παρευρισκομένων εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια.

Παρόντες στην Μητρόπολη είναι, μεταξύ άλλων και οι Ευάγγελος Αντώναρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πριν από λίγο επίσης έφτασαν ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Κατσαρός και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισανίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα