Persona non grata στα Τρίκαλα ο Μιχαλολιάκος

Persona non grata στα Τρίκαλα ο Μιχαλολιάκος
Συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων, μπροστά στο μνημείο των Ιμίων, στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης το Σάββατο 2 Φεβροαυαρίου 2013. Τη συγκέντρωση πραγματοποίησε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και στην οποία συμμετείχε το κόμμα της "Χρυσής Αυγής". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σφοδρές αντιδράσεις και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την εκδήλωση που σχεδιάζει η Χρυσή Αυγή στην πόλη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με βασικό ομιλητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης τον κήρυξε ανεπιθύμητο με ψήφισμά του και την ώρα της εκδήλωσης της Χ.Α. διοργανώνεται αντιφασιστική συγκέντρωση.

Το θέμα έθεσε στο Σώμα η παράταξη «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», υιοθετώντας την ανακοίνωση της Ανοιχτής Συνέλευσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων.

Όπως τονίζει η Αντιρατσιστική Τρικάλων «αποτελεί πρόκληση και προσβολή στην πόλη των 5 ΕΠΟΝιτών και των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, στην πόλη της αλληλεγγύης και της ανοικτής αγκαλιάς στους πρόσφυγες, στα δημοκρατικά Τρίκαλα των εργατικών αγώνων κι αγροτικών εξεγέρσεων, της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής πάλης, να τολμά να πατήσει το πόδι του και να χύσει το δηλητήριο μίσους της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας», ο επικεφαλής των «ταγμάτων εφόδου», αυτών που επιτίθενται ύπουλα σε συνδικαλιστές, αγωνιστές και μετανάστες, ο φίρερ των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι αποτελεί  «ωμή πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του Τρικαλινού λαού ί η επίσκεψη του επικεφαλής της υπόδικης φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στην πόλη μας».

«Τα Τρίκαλα, η πόλη του Σαράφη και του Άρη, του παλλαϊκού αντιφασιστικού αγώνα και των μεγάλων δημοκρατικών παραδόσεων, η Πόλη των πέντε Επονιτών και των θυμάτων από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, η Πόλη της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας των προσφύγων,  αισθάνονται προκλητική και προσβλητική την παρουσία των επιγόνων του Ναζισμού» σημειώνει ακόμη.

«Θεωρούμε ανεπιθύμητο τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στα Τρίκαλα, γιατί είμαστε  σίγουροι ότι ο φασιστικός του λόγος δε θα είναι τίποτε άλλο παρά ένα κήρυγμα ρατσισμού, ξενοφοβίας και μίσους για τη Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων σταθερά προσηλωμένος στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και σε ιδεολογίες, που κινούνται πέρα και έξω απ’ τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, καλεί το λαό και τη νεολαία να τους απομονώσει δίνοντάς τους ένα μάθημα δημοκρατίας».

«Αυτή η επίσκεψη είναι πραγματική πρόκληση για κάθε προοδευτικό συμπολίτη μας και πρέπει να απαντηθεί. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, οι υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι διώχτες προσφύγων και μεταναστών αλλά και αριστερών αγωνιστών, δε χωράνε στα Τρίκαλα, δε χωράνε πουθενά» τονίζει απ’ την πλευρά της η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Τρικάλων.

 

«Ο φασισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας και αδιαφορίας», τονίζουν μαθητές σχολείων της πόλης σε κείμενο που συνυπογράφουν.

«Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου. Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός. Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ). Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας. Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!! Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας. Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους. Γι αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ.. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας. Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του. Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!!!!

Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας!!!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ» τονίζουν στο κείμενό τους.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το trikalanews.gr, η πόλη θα μετατραπεί σε «φρούριο» με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και 12 διμοιρίες ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για το ερχόμενο Σάββατο λόγω της έλευσης στα Τρίκαλα του Γενικού Γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου έχει ζητήσει ενισχύσεις και ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα