Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΡΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " VIP' S 1261-1997".Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΚΟΣΚΟΣ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ   (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΑΡΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " VIP' S 1261-1997".Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ,ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΦΟΙΒΟΣ ΚΟΣΚΟΣ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ηλικία 72 ετών "έφυγε" ο δημοσιογράφος

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κατσίγερας. Υπέγραφε επί χρόνια τη γνωστή στήλη «Φιλίστωρ».

Ο Μιχάλης Κατσίγερας καταγόταν από την Κεφαλονιά, από τον πατέρα του, και από την Αθήνα, από τη μητέρα του. Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα και σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Paris III. Εργάστηκε στον ΣΚΑΪ και στην «Καθημερινή» , στην οποία ήταν υπεύθυνος για την πρώτη σελίδα από το 1989.

Συμμετείχε με εισηγήσεις σε συνέδρια για θέματα ιστορίας του Τύπου και πολιτικής ιστορίας. Εργασίες: «La formation des travalleurs culturels du spectacle (en Grece)» [σε συνεργ.]. «Κεφαλονιά 1943. Η αναφορά του Ιταλού πολιτικού διοικητή Vittorio Seganti». «Ιωάννου Μεταξά “24 ώρες αργοπορία” ανέκδοτο κείμενο σε θεατρική μορφή”. Βιβλία: «Ελλάδα, 20ος αιώνας. Οι πρώτες σελίδες» (εκδ. Ποταμός, 1999). «Ελλάδα, 20ος αιώνας. Οι φωτογραφίες» (εκδ. Ποταμός, Α έκδοση δίτομο, Β έκδοση επίτομο). «Η Καθημερινή, πρώτες σελίδες, 1919-2000» (Β' έκδοση, «1919-2009»). «Οι εκλογές του 1946» (συλλογικό έργο, εκδ. Πατάκης, 2008). «Από τον ανένδοτο στη δικτατορία» (συλλογικό έργο, εκδ. Παπαζήσης, 2009). «Ο Μαλαπάρτε και οι Έλληνες» (επίμετρο στο Κούρτσιο Μαλαπάρτε: «Η τεχνική του πραξικοπήματος», εκδ. Ιωλκός, 2009).

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Μιχάλη Κατσίγερα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Το έργο και η πορεία του Μιχάλη Κατσίγερα θα παραμείνουν άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της εφημερίδας «Καθημερινή», την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό για περίπου τέσσερις δεκαετίες. Στους οικείους του θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του δημοσιογράφου Μιχάλη Κατσίγερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο οξυδερκής «Φιλίστωρ» της Καθημερινής, ο αρθρογράφος, ο άνθρωπος που επιμελούνταν επί σειρά ετών την πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ο συντάκτης ύλης με τις σπουδές θεατρολογίας, υπήρξε ένας διανοούμενος της δημοσιογραφίας. Σεβαστός από όλους, πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του", τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη με την απώλεια του συναδέλφου Μιχάλη Κατσίγερα. Συνεπής, εργατικός και οξυδερκής, φρόντιζε μέσα από την διαισθητική του ματιά να δίνει μια διαφορετική οπτική σε γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του είχε η ιστορία του τύπου και η πολιτική ιστορία, για τις οποίες είχε πλούσιο συγγραφικό έργο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

ADVERTISING

SHARE: