Πίσω στο κελί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Πίσω στο κελί ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγυοδοσίας, για να αφεθεί ελεύθερος

Εξιτήριο παίρνει σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος. Οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εγγύησή, ύψους 200.000 ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί, παραμένουν άκαρπες και έτσι αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υπεβλήθη εκτάκτως πριν μερικές εβδομάδες σε τριπλό μπάι-πας και από τότε νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του οδήγησε τους συνηγόρους του, Λεωνίδα Κοτσαλή, Γιάννη Παγορόπουλο και Γιάννη Νικολάου, να προχωρήσουν σε αίτημα για την αναστολή εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού.

Πράγματι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα, θέτοντας όμως αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, όρισε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο τους όρους της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της παράδοσης του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του, της απαγόρευσης έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων, της υποχρέωσης νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και της απαγόρευσης  χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων.

Ήδη από τη στιγμή οι συνήγοροι του είχαν διαμαρτυρηθεί για το υψηλό ποσό της εγγύησης, υποστηρίζοντας ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το συγκεντρώσουν. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσφύγουν ξανά στη Δικαιοσύνη προκειμένου να μειωθεί το επίμαχο ποσό.

O εκ των συνηγόρων Λεωνίδας Κοτσαλής, δήλωσε σχετικά: “Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα  και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της”.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα