Πλαστικό χρήμα: Ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ

Nationwide rally organized by the National Confederation of Disabled People (ESAmeA) in view of the December 3, National Disabled Day, in Athens, Greece on December 2, 2016. /  -        ()   3 ,   , , 2  2016.
Nationwide rally organized by the National Confederation of Disabled People (ESAmeA) in view of the December 3, National Disabled Day, in Athens, Greece on December 2, 2016. / - () 3 , , , 2 2016. SOOC

Με επιστολή του προς την ΕΣΑμεΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση έλαβε ειδική μέριμνα για τους φορολογούμενους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης πλαστικού χρήματος οι φορολογούμενοι που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με απαντητική επιστολή που έλαβε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία από το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, προηγήθηκε αντίδραση της ΕΣΑμεΑ και των φορέων μελών της, καθώς διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. "Η Συνομοσπονδία υπογράμμιζε τα καθημερινά προβλήματα πρόσβασης που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία στις συνδιαλλαγές τους".

Η επιστολή του πρωθυπουργού προς την ΕΣΑμεΑ έχει ως εξής:

«Έχοντας λάβει την επιστολή σας και με άξονα τα αιτήματα που τέθηκαν εκ μέρους σας εν όψει του νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα άτομα τα οποία έχουν αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και την κυβέρνηση ορίζει την εξαίρεσή τους από την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής. Οι φορολογούμενοι, που είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, θα απαιτείται να προσκομίζουν αποδείξεις ίσης αξίας, σύμφωνα με την κλίμακα της προηγούμενης περίπτωσης. Επιπρόσθετα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται επιπλέον κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση πραγματοποίησης των δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Ελπίζουμε ο διάλογος που έχει ξεκινήσει και οι πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και των υπηρεσιών του, καθώς και για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτές, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, να είναι η αρχή της συνεργασίας με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία».

(Πηγή: ΑΠΕ, Φωτογραφία Sooc)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετρητά τέλος. Πως 'χτίζουμε' δαπάνες με την χρήση κάρτας

Αφορόλογητο μόνο μέσω καρτών. Με πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ

Στη Βουλή η τροπολογία για την αναστολή ΦΠΑ στα νησιά

ADVERTISING

SHARE: