Πληρωμή πομποδέκτη με POS στα διόδια

Πληρωμή πομποδέκτη με POS στα διόδια
Σταθμός διοδίων Ολυμπία Οδός

Η εφαρμογή της πληρωμής των πομποδεκτών μέσω πιστωτικής κάρτας, και στα διόδια, είναι πλέον γεγονός

Η Μεγάλη εβδομάδα ξεκίνησε και πολλοί έχουν κατά νου τη μετακίνησή τους στους αυτοκινητοδρόμους. Κυρίως αφορά το πότε θα ξεκινήσουν το ταξίδι, προκειμένου να αποφύγουν όσο το δυνατόν τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση. Ωστόσο, αρκετοί σκέφτονται και τις ουρές στα διόδια.

Ένας τρόπος αποφυγής της ουράς, για συχνούς χρήστες του αυτοκινητοδρόμου, και όχι μόνο, είναι η χρήση πομποδέκτη, ώστε να περνάς από τις διόδους με τη συγκεκριμένη σήμανση, χωρίς να περιμένεις στην «ουρά».

Στην εποχή της μαζικής χρήσης της πιστωτικής κάρτας, μέχρι τώρα όσοι ήθελαν να επαναφορτίσουν τον πομποδέκτη τους, σταματούσαν στα κτίρια εξυπηρέτησης πολιτών των αυτοκινητοδρόμων. Το ίδιο κάναμε και εμείς. Ωστόσο, πλέον, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι τοποθέτησαν POS και στα μπουθ των διοδίων, ώστε να μη χρειάζεται κάποιος να σταματήσει στο κτίριο. Την Κυριακή, το δοκιμάσαμε στην Κορίνθου – Αθηνών, προς έκπληξη ορισμένων που έβλεπαν από πίσω. Ρωτώντας, λοιπόν, τις εταιρείες, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι έχουν POS στα διόδια: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός (μαζί με Ιόνια Οδό και Κεντρική Οδό), Μωρέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είχαμε από καιρό επισημάνει προς τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων, ότι άργησαν να βάλουν POS στα διόδια, τονίζοντας ότι μια φορά μη έχοντας μετρητά πάνω μου, παρά μόνον δύο πομποδέκτες, ευτυχώς που ο ένας είχε ακόμα χρήματα μέσα και τον χρησιμοποιήσαμε για να περάσουμε από διόδια άλλου αυτοκινητοδρόμου. Διαφορετικά δεν ξέρουμε πως θα περνούσαμε. Κι επειδή αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι χρησιμοποιήσαμε πομποδέκτη ενός αυτοκινητοδρόμου για να περάσουμε σε διόδια άλλου αυτοκινητοδρόμου, ήδη οι περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν τη διαλειτουργικότητα, δηλαδή με έναν πομποδέκτη να περάσεις από διαφορετικό αυτοκινητόδρομο, ωστόσο δεν απολαμβάνεις τις εκπτώσεις που έχεις όταν χρησιμοποιείς τον κάθε πομποδέκτη για τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο διαλειτουργικότητας και ελπίζουμε να επιτευχθεί σε ένα με δύο χρόνια.

Καταλήγοντας, ένας ακόμη τρόπος πληρωμής διοδίων, είναι στους κερματοδέκτες. Δηλαδή ρίχνεις ακριβώς το ποσό σε κέρματα ή παραπάνω και λαμβάνεις ρέστα καθώς και την απόδειξη. Ο Μωρέας (Κόρινθος – Καλαμάτα), η Αττικής Οδός και η Γέφυρα δεν έχουν κερματοδέκτες. Η Νέα Οδός έχει τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια, ενώ μόνο στα πλευρικά διόδια έχουν κερματοδέκτες η Ολυμπία Οδός και η Αιγαίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα