Πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Καλλιθέα

Πλήρως οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Καλλιθέα

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας Ολλανδός και ένας Αλβανός και κατασχέθηκαν 470 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς επίσης 12 κιλά και 645 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Εντοπίσθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης σε οικία στην Καλλιθέα και συνελήφθησαν δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί, ένας Ολλανδός και ένας Αλβανός.

 

Έπειτα από αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με καλλιέργεια φυτείας κάνναβης εσωτερικού χώρου και ενδελεχή αστυνομική διερεύνηση, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση. Επιπρόσθετα εντοπίσθηκε και ο χώρος που είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργαστήριο.

 

Κατόπιν των αυτών, οργανώθηκε χθες το απόγευμα αστυνομική επιχείρηση, στις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και της Γλυφάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι καλλιεργητές-διακινητές.

Σε ισόγειο διαμέρισμα και στο υπόγειο βοηθητικό χώρο αυτού, στην Καλλιθέα εντοπίσθηκε ένα πλήρως οργανωμένο και εξοπλισμένο παράνομο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργεια κάνναβης.

Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες, από διετίας και πλέον, δραστηριοποιούντο στην επαγγελματικής μορφής καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης υδροπονικής μορφής, με το προσδοκώμενο όφελος από τις ποσότητες που θα διακινούσαν, μετά τη συγκομιδή και επεξεργασία των δενδρυλλίων που κατασχέθηκαν, να υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

 

Από την έρευνα στις τρεις οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 470  δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 12 κιλών και 645 γραμμαρίων, ποσότητα χασισέλαιου βάρους 49 γραμμαρίων, πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου-φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1.420 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα