Ποινή 19 χρόνων, χωρίς ελαφρυντικό στον Τσοχατζόπουλο

Ποινή 19 χρόνων, χωρίς ελαφρυντικό στον Τσοχατζόπουλο
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Ευρωκίνηση

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν από ποινές από 19 έτη έως και 4 χρόνια. Χωρίς ελαφρυντικό Άκης Τσοχατζόπουλος και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Οι καταδικασθέντες κρατούνται μέχρι αύριο οπότε και θα αποφανθεί το δικαστήριο επί των αναστολών

Σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, ένα μόλις χρόνο λιγότερο από την πρωτόδικη απόφαση, και χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του “μαύρου πολιτικού χρήματος”, “ζωντανεύοντας” το ενδεχόμενο επιστροφής τους στη φυλακή.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαριστούν την Τρίτη, όταν το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των αναστολών για τους καταδικασθέντες, οι οποίοι μέχρι τότε θα κρατηθούν στο Μεταγωγών.

Μετά από μία μακρά διαδικασία που κράτησε πάνω από 14 ώρες, το δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους καταδικασθέντες τις εξής ποινές:

– Αστέριος Οικονομίδης : 8 ετη κάθειρξη

– Φρόσω Λαμπροπούλου : 12χρόνια κάθειρξη

– Νίκος Ζήγρας :4 χρόνια φυλάκιση

– Γιώργος Σαχπατζίδης : 9 κάθειρξη 

– Αρετή Τσοχατζοπούλου :8 χρόνια κάθειρξη

– Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη

– Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη

– Νίκος Γεωργουλάκης: 6 καθειρξη 

– Παναγιώτης Σταμάτης : 4 χρόνια  ποινή φυλάκισης

– Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη 

– Κωνσταντίνος Αντωνιάδης :  6 χρόνια καθειρξη 

– Γκούντρουν Μόλντενάουερ : 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

– Νίκος Καρατζάς :  4 χρόνια φυλάκιση  

– Γιώργος Κωνσταντάτος :  6 χρόνια κάθειρξη

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε επί των ελαφρυντικών, αναγνωρίζοντας τουλάχιστον ένα σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλου και της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, στους οποίου δεν χορηγήθηκε κανένα. 

Αντίθετα με την εισαγγελική εισήγηση, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου στον Ιω. Σμπώκο. Παράλληλα, ελαφρυντική περίσταση -της μετέπειτα συμπεριφοράς μετά την πράξη- χορηγήθηκε και στη Βίκυ Σταμάτη, απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-1).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα