Πολιτικά πρόσωπα στη λίστα Μπόργιανς

Πολιτικά πρόσωπα στη λίστα Μπόργιανς
A logo of Swiss banking giant UBS is seen on a building on November 14, 2013 in Zurich. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images) AFP/Getty Images

Πρόσωπα από όλους τους κλάδους έχει η λίστα Μπόργιανς που χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς. Τα "διαμάντια", που ανακάλυψαν οι ελληνικές αρχές

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα γύρω από την αποκαλούμενη λιστα Μπόργιανς με τους 10.500 Έλληνες καταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, με τη Δικαιοσύνη να φαίνεται πως έχει σκοντάψει και σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου, Ιωάννης Δραγάτσης και Ελένη Τουλουπάκη, έχοντας πλέον ολοκληρώσει την εξακρίβωση των στοιχείων όλων των εμπλεκομένων προσώπων, έχουν πλέον προχωρήσει στην κλήτευση των πρώτων καταθετών με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των αξιόποινων πράξεων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους χιλιάδες καταθέτες που ελέγχουν οι εισαγγελικές αρχές, φέρονται να είναι και πολιτικά πρόσωπα εν ενεργεία και μη. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ακόμη τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν σχετικά, καθώς η κατάθεση του καθενός δεν υπερβαίνει το ποσό των 500.000 ευρώ, κι έτσι οι εισαγγελείς δεν έχουν φτάσει στον έλεγχό τους, μιας και στην παρούσα φάση εξετάζουν καταθέτες με ποσά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επιχειρηματίας, παρουσιάστρια και ανεπάγγελτοι

Μικρά “διαμάντια” φαίνεται πάντως, πως έχει μέσα η εν λόγω λίστα, που έφτασε στς ελληνικές αρχές από το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Κατά πληροφορίες, η μεγαλύτερη κατάθεση που έχει εντοπιστεί ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί, και ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, μεταξύ των εμπλεκομένων είναι κα γνωστή παρουσιάστρια της τηλεόρασης, η οποία εμφανίζεται να είχε καταθέσεις άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στη UBS.Για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήση, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για να δικαιολογήσει το ποσό. Η παρουσιάστρια έχει λάβει προθεσμία, έτσι ώστε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την ίδια ώρα, στη λίστα Μπόργιανς εμφανίζονται εκτός από έναν ιερέα με κατάθεση ύψους 400.000 ευρώ, και ένα ζευγάρι που δηλώνουν ανεπάγγελτοι με κατάθεση 25.000.000 ευρώ.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί πάντως, ακόμη αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αυτοκαταγγελία, η οποία θα επιτρέπει μία ευνοϊκότερη μεταχείριση προς τους καταθέτες, προκειμένου να εμφανίζονται αυτοβούλως ενώπιον της Δικαιοσύνης κι έτσι θα διευκολύνει την έρευνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα