Πολυτεχνείο: Τα μέτρα ασφαλείας σε εικόνες

Πολυτεχνείο: Τα μέτρα ασφαλείας σε εικόνες
ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική παρουσία εξελίσσεται φέτος η καθιερωμένη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αποκλεισμένο το Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και στην Πατησίων (pics)

Η 43η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο και τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, τόσο στην Πατησίων και γύρω από το Πολυτεχνείο, όσο και σε όλο το κέντρο της Αθήνας, από την Ομόνοια ως και το Σύνταγμα. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα για την πορεία του Πολυτεχνείου. Την ίδια ώρα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εξακολουθούν να παραμένουν στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ, το οποίο και τελεί υπό κατάληψη.


Η ρεπόρτερ του NEWS 247, Μίκα Κοντορούση, μεταδίδει από το σημείο πως η Πατησίων παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία από το ύψος της Αγίου Μελετίου και προς το κέντρο. Η αστυνόμευση είναι ιδιαίτερα αυξημένη κατά μήκος της οδού, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε κάθε στενό και κάθετο της Πατησίων, με τη Μάρνης και την 3ης Σεπτεμβρίου να παραμένουν κλειστές. Στις δυνάμεις ασφαλείας έχει επιστρατευθεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.


Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα, στην Κλαυθμώνος ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 3000 αντιεξουσιαστές.

Παράλληλα, όπως μας ενημερώνει ο αστυνομικός μας συντάκτης Θοδωρής Παναγιωτίδης στην Πλατεία Συντάγματος έχουν αναπτυχθεί για πρώτη φορά κλούβες των ΜΑΤ, ώστε να ανακόψουν τυχόν διασπορά αντιεξουσιαστών στην Πλατεία και να αναγκάσουν όλη την πορεία να κινηθεί μέσω Βασιλέως Γεωργίου στην Βασιλίσσης Σοφίας.

ΑΘΗΝΑ - ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κλούβες είναι παρατεταγμένες όπως είναι φυσικό και έξω από την αμερικανική πρεσβεία, καθώς και σημαντική δύναμη ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Η σημαία του Πολυτεχνείου στην πορεία για την 43η επέτειο από την εξέγερση έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016. (EUIROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το μεσημέρι μάλιστα και πριν ξεκινήσει η πορεία, συνέβη και το πρώτο περιστατικό μικροέντασης, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαΐμη στα Εξάρχεια, αρκετά κοντά στο Πολυτεχνείο.  Ομάδα αντιεξουσιαστών εγκλώβισε βαν της Αστυνομίας που μετέφερε κράνη και ασπίδες σε διμοιρίες και δεν το άφηνε να προχωρήσει. Μάλιστα  κατάφεραν να ανοίξουν τις πίσω πόρτες και να αρπάξουν ορισμένα κράνη.

Forty-third anniversary of 1973 Polytechnic students uprising against the military junta then ruling Greece. Athens, Nov. 17, 2016 / . , 17 , 2016 Aris Oikonomou / SOOC

 

Άμεσα διμοιρία των ΜΑΤ μετέβηκε στο σημείο και απομάκρυνε τους νεαρούς, επιτρέποντας έτσι στο βαν να συνεχίσει την πορεία του, στο οποίο δεν σημειώθηκαν ζημιές. Από την καταμέτρηση προέκυψε πως λείπουν δύο κράνη και δύο ασπίδες με τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες “έντυσαν” τα αγάλματα στην Πλατεία Εξαρχείων…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα