Πορεία διαμαρτυρίας και συναυλία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Πορεία διαμαρτυρίας και συναυλία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
The official renaming of Panagis Tsaldaris street in Keratsini to Pavlos Fyssas street, in honour of the anti-fascist singer, who was murdered on September 18, 2013. In Keratsini on Nov 16 2015 / , , 16 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Αγγελάκας, Παυλίδης,Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες τραγουδούν στη μνήμη του Παύλου, στις 20:00, στην πύλη Ε2, με ελεύθερη είσοδο

Πορεία διαμαρτυρίας και συναυλία για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στο Κερατσίνι.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού και αντιρατσιστικά σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 17.00 στο σημείο όπου δολοφονήθηκε και από εκεί θα πορευτούν στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για να καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού, όπου στις 20.00 θα ξεκινήσει συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;».

Στη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν φιλικά οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι καλλιτέχνες.

 

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης μνήμης πέρα απ’ το να τιμήσουν τον Παύλο είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την πορεία της δίκης της Χ.Α., γι’ αυτό και θα προβληθεί σχετικό οπτικοακουστικά υλικό αλλά και στοιχεία απ’ τη μέχρι τώρα έκβαση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμά της η οικογένεια του Παύλου: «Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για τη διευκόλυνση της αποχώρησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα