Πράσινο φως για το γήπεδο της ΑΕΚ

Πράσινο φως για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ομόφωνη απόρριψη των προσφυγών του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και των κατοίκων της περιοχής. Τι υποστήριζαν οι δύο πλευρές

Με τη δημοσίευση των δυο αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αποφάσεις (υπ΄αριθμ.2153-2154/2015) απορρίπτουν ομόφωνα τόσο τις προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ζητούσε από το ΣτΕ, να ακυρωθεί η από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων(μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λ.π. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν λόγω Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το επόμενο διάστημα η απόφαση για το γήπεδο της ΑΕΚ

ADVERTISING

SHARE: