Πρόεδρος ΤΕΕ: Τεράστια τα προβλήματα των μηχανικών

Πρόεδρος ΤΕΕ: Τεράστια τα προβλήματα των μηχανικών

Επιστολή του Γιώργου Στασινού προς τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής

Ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους διπλωματούχους μηχανικούς, τονίζει ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της Βουλής, αφού εκθέτει τα προβλήματα των μηχανικών, ο κ. Γ. Στασινός ζητεί άμεσα συνάντηση για ενδελεχή ενημέρωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, τα προβλήματα αυτά θέτουν ουσιαστικά εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ καταγγέλλει ότι με την έναρξη εφαρμογής του Ν. 4387/2016, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, έχουν βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, γεγονός το οποίο ουσιαστικά καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή τους, τόσο σε μελέτες, όσο και σε έργα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, ο κ. Στασινός αναφέρει ότι με τον ίδιο νόμο προβλέπεται η λειτουργία του ΤΜΕΔΕ ως καθολικού διάδοχου του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ στους τομείς Εγγυοδοσίας και Πιστοδοσίας, η λειτουργία των οποίων είναι απαραίτητη για την επιβίωση των μελετητών μηχανικών και των εργοληπτών μηχανικών. Όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, το τμήμα της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ που μεταβιβάστηκε στο ΤΜΕΔΕ, δεν επαρκεί για τη σωστή λειτουργία του νέου Ταμείου.

Γι' αυτό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητεί άμεση συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει για τα φλέγοντα αυτά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ADVERTISING

SHARE: