Προφυλακιστέοι και οι 11 για τον 1,6 τόνο χασίς

A police helicopter flies over the state prison in Acapulco, Mexico, Thursday, July 6, 2017. Fighting erupted between rival gangs inside the prison before dawn Thursday, and more than 25 inmates were killed and three wounded, officials in the Pacific resort said. (AP Photo/Bernandino Hernandez)
A police helicopter flies over the state prison in Acapulco, Mexico, Thursday, July 6, 2017. Fighting erupted between rival gangs inside the prison before dawn Thursday, and more than 25 inmates were killed and three wounded, officials in the Pacific resort said. (AP Photo/Bernandino Hernandez) AP

Πρόκειται για μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών το οποίο δρούσε με ταχύπλοα σκάφη σε Αλβανία, Ιταλία και Ελλάδα και εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο καταδίωξης σε Ιόνιο και Αιγαίο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι πέντε κατηγορούμενοι (δύο Έλληνες, δύο Αλβανοί και ένας Βούλγαρος, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά 1,6 τόνων ακατέργαστης κάνναβης με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες (δύο Ιταλοί και τέσσερις Αλβανοί) για την ίδια υπόθεση είχαν προφυλακιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα απολογήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι δύο Έλληνες, ο 65χρονος επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης που δραστηριοποιείτο στη Μύκονο και ο 43χρονος ιδιοκτήτης πάρκινγκ σκαφών στα Καλύβια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος, μέσω ναυτιλιακών εταιρειών, είχε εξασφαλίσει στο κύκλωμα υπερσύγχρονα και ειδικά μετασκευασμένα ταχύπλοα σκάφη για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Το ένα σκάφος είναι αυτό που καταδίωξε το Λιμενικό Σώμα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλβανία έως την Τζιά, ενώ ένα δεύτερο παρόμοιων δυνατοτήτων και ιπποδύναμης σκάφος κατασχέθηκε στο πάρκινγκ σκαφών του 43χρονου.

Ο 65χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι πράγματι είχε εταιρεία που ναύλωνε ταχύπλοα σκάφη σε τρίτους, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες και στο παρελθόν ο 65χρονος επιχειρηματίας ήταν διαχειριστής σκαφών που είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες.

Ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται ένας Ιταλός, 31 ετών, ο οποίος απολογήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα για να παραλάβει σκάφος που ανήκε στον Έλληνα επιχειρηματία, προκειμένου, με την ιδιότητα του πλοηγού, να το μεταφέρει σε ναυπηγεία της Ιταλίας για επισκευές και πως δεν γνώριζε οτιδήποτε για τις ναρκωτικές ουσίες και τη μεταφορά τους.

Ο 57χρονος Ιταλός, ο οποίος επέβαινε στο ταχύπλοο, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε από το κύκλωμα, καθώς χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό και αναγκάστηκε να αναλάβει τη μεταφορά. Ο 57χρονος είναι παλιός γνώριμος των ελληνικών Αρχών, καθώς κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών στην Εύβοια. Όταν του χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές δεν επέστρεψε.

Και οι 11 κατηγορούμενοι έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: