Πρόγραμμα χρηματοδότησης απ' τη Citi για νεαρούς πρόσφυγες επιχειρηματίες

FILE - In this Wednesday, Feb. 24, 2016 file photo, a Syrian shopkeeper waits for customers at the popular Souk Tawil old market in Damascus, Syria. A uniquely Syrian version of normalcy prevails in the heart of Damascus, where a mix of rural refugees and sophisticated urbanites conduct their daily business and enjoy the easy cafe culture to the muffled sounds of gunfire and explosions in the distance. (AP Photo/Hassan Ammar)
FILE - In this Wednesday, Feb. 24, 2016 file photo, a Syrian shopkeeper waits for customers at the popular Souk Tawil old market in Damascus, Syria. A uniquely Syrian version of normalcy prevails in the heart of Damascus, where a mix of rural refugees and sophisticated urbanites conduct their daily business and enjoy the easy cafe culture to the muffled sounds of gunfire and explosions in the distance. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Δωρίζει 2 εκατ δολάρια για έναρξη επιχειρήσεων από νεαρούς πρόσφυγες 16-24 ετών, σε Αθήνα, Αμάν και Γιόλα

Σε μία νέα δωρεά ύψους 2.000.000 δολαρίων, προχώρησε το Citi Foundation ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Pathways to Progress».

Το Ίδρυμα Citi - που υποστηρίζει εδώ και χρόνια το International Rescue Committee (IRC), με έμφαση το τελευταίο διάστημα στη χρηματοδότηση της έρευνας & ανάπτυξης και των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης- προσφέρει σε νεαρούς πρόσφυγες 16-24 ετών και σε ευάλωτες ομάδες νέων στην Ελλάδα, την Ιορδανία και τη Νιγηρία επαγγελματική εκπαίδευση και χρηματική υποστήριξη για έναρξη επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάστηκε χθες μία νέα συνεργασία μεταξύ του Citi Foundation και του International Rescue Committee (IRC) προκειμένου νεαροί πρόσφυγες αλλά και ευάλωτες ομάδες νέων από τις κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να παράγουν ικανοποιητικό εισόδημα προς όφελος των ιδίων αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Μέσω του διετούς προγράμματος, Rescuing Futures, σχεδόν 1.000 νέοι σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Αμάν και Γιόλα, θα υποστηριχθούν προκειμένου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, η Citi συνεργάζεται από το 2004 με αξιόλογους οργανισμούς προκειμένου να προωθήσει την οικονομική εκπαίδευση και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το 2017 η Citi Ελλάδος μέσω του Ιδρύματος Citi, εξακολουθεί να συγχρηματοδοτεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εικονική Επιχείρηση του Junior Achievement (12 χρόνια) και παράλληλα, έχει αναλάβει την αποκλειστική χρηματοδότηση του προγράμματος επιχειρηματικής εκπαίδευσης Business Coaching Center της PRAKSIS.

Σύμφωνα με τον κ. Αιμίλιο Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi στην Ελλάδα: «Είμαστε υπερήφανοι διότι μπορούμε να συνδράμουμε στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική υποχρέωσή μας προς τους νέους είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους ενθαρρύνουν να πιστεύουν στο μέλλον τους. Αυτός είναι ο στόχος της νέας μας πρωτοβουλίας που έρχεται να συμπληρώσει την επιτυχημένη μας συνεργασία με την PRAKSIS στο πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας Business Coaching Center».

Ο κος David Miliband, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του IRC δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία του IRC με το Ίδρυμα Citi. Το IRC έχει μοναδική εμπειρία στο να οικοδομεί οικονομική αντοχή σε πληθυσμούς που πλήττονται από συγκρούσεις και έχουν εκτοπισθεί από τις περιοχές τους. Μαζί με το Pathways to Progress του Citi Foundation, μια αξιέπαινη δέσμευση για επένδυση στο μέλλον των νέων ανθρώπων, αυτό το έργο θα αλλάξει τις ζωές κάποιων από τους πιο περιθωριοποιημένους νέους στον κόσμο».

Το 60% των προσφύγων παγκοσμίως και το 80% των εσωτερικά εκτοπισθέντων ζουν σήμερα σε αστικές περιοχές και τα τέσσερα πέμπτα ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν τη λιγότερη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουν. Υπάρχουν περισσότεροι νέοι στον κόσμο τώρα από ποτέ - 1,2 δισεκατομμύρια - και αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά στην απασχόληση.

Ο κος Jim Cowles, CEO Citi Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής είπε: «Η πρωτοβουλία μας Pathways to Progress είναι η λύση που δίνουμε για να διασφαλίσουμε θετικές προοπτικές σε ευάλωτους νέους. Η συνεργασία μας με το IRC θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες ομάδες για να ενταχθούν σε μία βιώσιμηοικονομική πορεία. Στο σημερινό περιβάλλον, οι καλοσχεδιασμένες παρεμβάσεις, όπως το πρόγραμμα Rescuing Futures, μπορούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ίσων ευκαιριών και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευημερία της κοινότητας και την οικονομική της ανάπτυξη».

Φωτογραφία:AP Photo/Hassan Ammar

ADVERTISING

SHARE: