Προπηλάκισαν την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Τετάρτη 6 Μαΐου 2009.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, Τετάρτη 6 Μαΐου 2009. EUROKINISSI

Σύμφωνα με καταγγελία της πρυτανείας περίπου 30 άτομα που είχαν μπει στο χώρο όπου συνεδρίαζαν οι πρόεδροι των τμημάτων προπηλάκισαν πρύτανη και προέδρους

Προπηλακισμούς εναντίον της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και των προέδρων τμημάτων, από ομάδα περίπου 30 ατόμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η πρυτανεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, «σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων όλων των τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν φοιτητές, περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την πρύτανι και τους προέδρους των τμημάτων».

«Μετά την αναχώρηση των φοιτητών», σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην ανακοίνωση, «παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της πρυτάνεως και των προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα».

Η Πρυτανεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Όπως φέρεται να δήλωσε η πρύτανις του Πανεπιστημίου στο thebest.gr αφορμή για τη διαμαρτυρία των φοιτητών ήταν η διακοπή της διάθεσης συγγραμμάτων στους φοιτητές και σπουδαστές από τον Σύλλογο Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, ενώ τέθηκαν επίσης αιτήματα που αφορούν τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνηση για όλους.

«Πρόκειται για κάποιους λίγους φοιτητές που εξυπηρετούν συνδικαλιστικά κομματικά συμφέροντα και παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής κοινότητας και δεν μας αφήνουν να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι φοιτητές πρέπει να τους απομονώσουν», φέρεται να δήλωσε η κ. Κυριαζοπούλου στο thebest.

Φωτογραφία αρχείου, Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thebest.gr

ADVERTISING

SHARE: