Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες: Απατεώνας 'μοίραζε'... εγκρίσεις ΕΣΠΑ στην Μεσσηνία

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες: Απατεώνας 'μοίραζε'... εγκρίσεις ΕΣΠΑ στην Μεσσηνία

Νέο "θύμα" τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειο μια 66χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα, χάνοντας 1.000 ευρώ για υποτιθέμενο δάνειο του νεκρού συζύγου της

Απατεώνας πήρε τηλέφωνο ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων στην Καλαμάτα και αφού την έπεισε πως είναι διευθυντής τράπεζας, πρόσθεσε πωςι ο... πεθαμένος προ τετραετίας σύζυγός της έχει λαμβάνειν ένα δάνειο δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΠΑ, πείθοντάς την έτσι να του καταβάλλει 1.000 ευρώ!

Βέβαια, ούτε διευθυντής τράπεζας ήταν ο άγνωστος που τηλεφώνησε από περιοχή της Αττικής, ούτε καμία επιχορήγηση είχε εγκριθεί από το ΕΣΠΑ για την ανακαίνιση των ενοικιαζομένων δωματίων στη Δυτική Μάνη. Η 66χρονη γυναίκα όμως πείστηκε και έτσι έστειλε στις 2 του μήνα τα 1.000 ευρώ στον απατεώνα μέσω της Western Union, κι όταν την επόμενη ημέρα κατάλαβε ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια και έπεσε θύμα επιτήδειου, πήγε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και το κατήγγειλε.

Τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια και συνιστάται στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί όταν τους τηλεφωνούν άγνωστοι.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ADVERTISING

SHARE: