Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στη Σταδίου πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι του MEGA και της ΕΕ.Τ.Ι.Τ.Α. για τα δεδουλευμένα τους.  Τετάρρτη 8 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//Λυδία Σιώρη)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στη Σταδίου πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι του MEGA και της ΕΕ.Τ.Ι.Τ.Α. για τα δεδουλευμένα τους. Τετάρρτη 8 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//Λυδία Σιώρη) EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της σπείρας και εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, στην Αθήνα τέσσερις Ρομά, ηλικίας 15, 21, 23 και 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους έξι ακόμα Ρομά.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής καθώς και της απείθειας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούνιο, είχαν συγκροτήσει σπείρα που κατ αρχάς εντόπιζε οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, ή τους ηλεκτρολόγους, έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους για να ελέγξουν υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος

Κατά τη συνήθη τακτική τους, ένα από τα μέλη απασχολούσε, με διάφορα προσχήματα, το θύμα στον χώρο της κουζίνας και άλλα ερευνούσαν την οικία και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Ακολούθως, διοχέτευαν άμεσα τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων προκειμένου να αποκομίζουν οικονομικό όφελος. Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ ενώ ακόμη κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Άγιος Δημήτριος, Μαρούσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Παπάγου) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Περαιτέρω, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: