Πρόταση να καθίσει στο εδώλιο ο Ανδρ. Μαρτίνης

Πρόταση να καθίσει στο εδώλιο ο Ανδρ. Μαρτίνης
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Το Συμβούλιο εφετών θα αποφανθεί αν ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν θα δικαστεί για τη μίζα ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζητεί ο εισαγγελέας να καθίσει ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, για την προμήθεια υπερκοστολογημένων εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Αθήνας να παραπεμφθεί σε δικη τόσο ο Ανδρ. Μαρτίνης, όσο και η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, αλλά και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, για τα αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η υπόθεση αφορά στην υπόθεση μίζας, ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων, που είχε καταβληθεί προκειμένου η Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να «προτιμηθεί» ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το Ερρίκος Ντυνάν. Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση είχε συλληφθεί ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης, ενώ μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Αφέθηκε ελεύθερος με διάταξη του ανακριτή Διαφθοράς μόλις το καλοκαίρι, 15 μήνες μετά την προφυλάκισή του, για λόγους υγείας.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα