Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και Στερεά

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Αττική και Στερεά

Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας - Διακοπές κυκλοφορίας και καταστροφές σε Στερεά Ελλάδα και Αττική - Ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά

Προβλήματα προκάλεσαν σε Στερεά Ελλάδα και Αττική οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Τετάρτης. Στην Φθιώτιδα, ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για πτώσεις δέντρων, που σε πολλές περιπτώσεις εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε στο ύψος του Αργυροχωρίου, διέκοψε την κυκλοφορία από και προς τα χωριά της Υπάτης και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να δώσει και πάλι το δρόμο στην κυκλοφορία.

Ο πολύ δυνατός αέρας χτύπησε και τη Λαμία, σπάζοντας δέντρα και ρίχνοντας όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες στο έργο που γίνεται στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Περιοχές στη δυτική Φθιώτιδα έμειναν χωρίς ρεύμα μετά από πτώση δέντρου σε γραμμές της ΔΕΗ, ενώ προκλήθηκε και ζημιά στα ηλεκτροφόρα καλώδια της γραμμής του ΟΣΕ.

 

Στην Υπάτη ανεμοστρόβιλος σήκωσε σκεπές, ξήλωσε δέντρα και γκρέμισε πρόχειρες κατασκευές.

Στην Αθήνα, η Πυροσβεστική είχε δεχτεί περισσότερες από 45 κλήσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

 

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Στον Πειραιά ρυμουλκά επιχειρούν κατάφεραν να δέσουν  σ το οχηματαγωγό “Παναγία Αγιάσου”, το οποίο είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους.

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει από το πρωί περιοχή του Γέρακα, Αττικής, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποκαθίσταται αυτήν την ώρα από συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΔΕΔΔΗΕ οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει τοπικά βλάβες σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως από πτώση δένδρων στα καλώδια, οι οποίες επίσης αποκαθίστανται από τεχνικούς του Διαχειριστή.

Μία τραυματίας στην Πάτρα

Προβλήματα έχουν προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους και στην Πάτρα, όπου μια 45χρονη γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι από σοβάδες που έπεσαν ενώ διερχόταν από κτίριο.

Το συμβάν σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Αγ. Ανδρέα και Γεροκοωστοπούλου, ενώ η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

patrastimes.gr

 

Έσπασαν κάβοι πλοίων στην Ελευσίνα

Λόγω ισχυρών ανέμων έσπασαν οι κάβοι στα επιβατηγά οχηματαγωγά «Πηνελόπη Α» και «Μυτιλήνη» που βρίσκονται παροπλισμένα στο λιμάνι της Ελευσίνας, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να παρασυρθούν σε κοντινή απόσταση από το σημείο πρόσδεσης και να συγκρατούνται αυτή τη στιγμή μόνο από τις άγκυρές τους.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη δύο ρυμουλκά προκειμένου να συνδράμουν στην ασφαλή επαναπρόσδεση των δύο πλοίων.

Ταλαιπωρία για το “Νήσος Χίος”

Αγκυροβολημένο νοτιοανατολικά της Λήμνου στο αρκωτήρι της Αγ.Ειρήνης, βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» που λόγω των ιχυρών ανέμων, 9-10 μποφόρ, δεν μπορεί να εισέλθει στο λιμάνι της Μύρινας.

Το πλοίο το οποίο μεταφέρει 45 επιβάτες, 11 φορτηγά και 6 ΙΧ, δεν κατάφερε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών να προσεγγίσει και το λιμάνι του Άη Στρατη.Το «Νήσος Χίος» πραγματοποιεί τη γραμμή Λαύριο-Άη Στράτης-Μύρινα-Καβάλα.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο ‘Μακεδονία’

Ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ κατά διαστήματα, που πνέουν στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Έκλεισε η Εθνική Τρικάλων – Λάρισας

Κλειστή παραμένει το μεσημέρι της Πέμπτης η ε.ο. Τρικάλων-Λαρίσης στο ύψος της Γεωργικής Σχολής, έξω από τη Λάρισα.

Η πτώση δέντρου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται από εναλλακτικές οδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα