Προβλήματα σε Ήπειρο και Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας – Συνεχείς κατολισθήσεις

Προβλήματα σε Ήπειρο και Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας – Συνεχείς κατολισθήσεις

Μια γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο μέσα στο αυτοκίνητό της στη νότια Κέρκυρα και σώθηκε τελευταία στιγμή ενώ στην Ήπειρο έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά σημεία λόγω κατολισθήσεων

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει το τελευταίο 24ωρο την Ήπειρο, και την Κέρκυρα, όπου μια γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από χείμαρρο και ευτυχώς σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση συμπολιτών.Την ίδια ώρα λόγω της καταρρακτώδους βροχής έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην Ήπειρο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομία και πυροσβεστική για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ πολλά αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.

Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος στα Μπέσια του δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια, στο 104ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.

epirus post


Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρρους έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και τους Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας, γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας, να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.

Στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, στην θέση Τέροβο, σημειώνονται επίσης συνεχείς κατολισθήσεις.

Προβλήματα καταγράφηκαν το μεσημέρι και στον παράλληλο δρόμο της Εγνατίας, κοντά στο Κουτσελιό, όπου όπως αναφέρει το epiruspost εξαιτίας του ύψους των νερών που συγκεντρώθηκαν ο δρόμος έκλεισε για τα οχήματα.

 

Κέρκυρα: Γυναίκα παρασύρθηκε από χείμαρρο

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει το τελευταίο εικοσιτετράωρο και την Κέρκυρα, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ, ενώ από χθες έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου, προς Ηγουμενίτσα και Παξούς.

Στη Νότια Κέρκυρα, στη Λευκίμμη, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε αργά το απόγευμα από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης, ενώ σώθηκε από πολίτες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή έσπευσε και η Πυροσβεστική, που μέχρι αυτή την ώρα έχει προβεί σε δεκάδες κοπές δέντρων, ενώ ΙΧ όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους.

Όπως μεταδίδει το Corfu News xωρίς ρεύμα εξακολουθούν και παραμένουν αρκετές περιοχές σε κοινότητες της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συνοικίες του νοτίου συγκροτήματος δεν έχουν ρεύμα από τις πρωινές ώρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Πηγή φωτογραφιών: epiruspost.gr, πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corfu News

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα