Ψήφισμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της ίδρυσης νέων ενώσεων

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Εφετείο Αθηνών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Εφετείο Αθηνών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Αποφασισμένοι να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του δικαστικού μισθολογίου, δηλώνουν οι δικαστές και εισαγγελείς

Ψήφισμα, με το οποίο δηλώνουν τη σφοδρή αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων ενώσεων, εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Όπως τονίζεται, η δημιουργία νέων δικαστικών ενώσεων έχουν "αποκλειστικό σκοπό την διάσπαση της ΕΔΕ και τη δημιουργία διχαστικού κλίματος εντός του Δικαστικού Σώματος".

Παράλληλα, οι δικαστές και οι εισαγγελείς δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης με όποιο τρόπο και αν γίνει, καθώς αυτό συνιστά συνταγματική εκτροπή, όπως αναφέρουν, και ζητούν την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων και της πανεπιστημιακής κοινότητας πάνω στο ζήτημα αυτό

Δηλώνουν ότι θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του μισθολογίου των δικαστών όπως αυτό έχει προσδιοριστεί από το μισθολόγιο.

Καλούν, επίσης, την κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα να "παύσουν τις συστηματικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και στους λειτουργούς της και να αντιληφθούν ότι η αποφυγή θεσμικών συγκρούσεων είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος".

Επισημαίνουν, ακόμη, "τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας του δικαστικού έργου και της παρεχομένης στους πολίτες δικαστικής προστασίας εξαιτίας της εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και της υπερχρέωσης υποθέσεων ανά Δικαστή σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολιτικές αντιπαραθέσεις στην ετήσια γ.σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

ADVERTISING

SHARE: