Ρόδος: Τour operators αντιδρούν στη διακοπή γάμων μετά το γαμήλιο στοματικό σεξ

Ρόδος: Τour operators αντιδρούν στη διακοπή γάμων μετά το γαμήλιο στοματικό σεξ

Η ΤUI διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας για την απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου να απαγορεύσει την τέλεση γάμων στη Λίνδο, μετά το πολύκροτο περιστατικό. Μόνο για το 2018 έχουν προγραμματιστεί περίπου 500 πολιτικοί γάμοι από διάφορες χώρες στον ναό του Αγίου Παύλου

Διαμαρτυρίες από ξένους tour operators και αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου να απαγορεύσει την τέλεση πολιτικών γάμων στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, εξαιτίας του πρόσφατου περιστατικού με το γαμήλιο «στοματικό σεξ», στο οποίο επιδόθηκαν Βρετανοί νεόνυμφοι έξω από την εκκλησία.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής, οι εκπρόσωποι των μεγάλων tour operators, όπως της TUI, θορυβήθηκαν και ζητούν καθημερινά εξηγήσεις, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι παρεμβάσεις και οι οχλήσεις προς τον ίδιο, που τελεί τους πολιτικούς γάμους στην Λίνδο.

«Μόνον για το 2018 έχουμε προγραμματισμένους περίπου 500 πολιτικούς γάμους από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορς ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020! Μετά την διάσταση που έλαβε η φωτογραφία με το ζευγάρι των νεονύμφων σε ερωτικές περιπτύξεις, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ζήτησα από τον Μητροπολίτη της Ρόδου να παρέμβει διότι θεώρησα ότι ήταν απρέπεια για το μοναστήρι. Από εδώ πέρασε ο Απόστολος Παύλος και είναι ιστορικό σημείο για όλο το χριστιανισμό –και όχι μόνον. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ζευγάρια νεονύμφων να πηγαίνουν έξω από μία εκκλησία και να βγάζουν φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτύξεις» ανέφερε ο κ. Ελευθερίου.

Η επίμαχη φωτογραφία:

Ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Λίνδου μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει στον τουρισμό: «Όλος ο τουριστικός κόσμος έχει αναστατωθεί. Γι αυτό συγκάλεσα λαϊκή συνέλευση για την Πέμπτη, στις 12.30 στην Λίνδο (στο πρώην Δημαρχείο) όπου έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ρόδου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και άλλοι φορείς και τους Τουρ Οπερέιτορς για να θέσουμε το ζήτημα και να το συζητήσουμε διεξοδικά».

Ο κ. Ελευθερίου, πάντως είπε ότι προβληματίζεται πολύ σοβαρά για την «επόμενη μέρα», καθώς σε καθημερινή βάση, δέχεται σωρεία παρεμβάσεων και παραπόνων από τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό.

Ωστόσο, όπως δήλωσε «πρέπει και οι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα», ενώ υπογράμμισε ότι το ζευγάρι των Βρετανών που επιδόθηκε στις ερωτικές περιπτύξεις και ανέβασε αυτές τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στην Λίνδο με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους και πριν από το περιστατικό.

Επίσης, στη «Δημοκρατική» μίλησε και ο ξενοδόχος και διοικητικό μέλος του ΕΒΕΔ, κ. Νίκος Γερονικόλας, ο οποίος δήλωσε πως «η απόφαση του Δεσπότη είναι ορθή. Καλώς έπραξε και προχώρησε στην απαγόρευση, θέλοντας να στηρίξει τη θέση της Εκκλησίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι η απόφαση αυτή, έχει άμεση επιρροή σε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας και κυρίως στον Τουρισμό.

Καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για να προσελκύσουμε την τέλεση γάμων στο νησί και η Λίνδος είναι φυσικά, το σημείο κατατεθέν γι’ αυτό. Θα χάσουμε άμεσα τους πελάτες που θα επιλέξουν την Σαντορίνη ως κύριο ανταγωνιστή μας. Θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος “προστίμου” στο…άτακτο ζευγάρι, που ισχύει σε άλλες χώρες».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Daily Mail, εκατοντάδες Βρετανοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τους γάμους τους στην Ρόδο για το επόμενο έτος γεγονός που επέτεινε τη σύγχυση και την ανησυχία.

(Με πληροφορίες από Δημοκρατική)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα