Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε γιατρό του νοσοκομείου Μεταξά για φακελάκια

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση σε γιατρό του νοσοκομείου Μεταξά για φακελάκια
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ (φωτό αρχείου) eurokinissi.gr

Με ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για "παρέμβαση" σε γραφείο γιατρού για "φακελάκια"

Στο γραφείο γιατρού του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά, Μεταξά εισέβαλαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”, κατηγορώντας τον ότι λαμβάνει “φακελάκια” από ασθενείς και συγγενείς τους.

Πρόκειται για έναν εκ των διευθυντών της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Μεταξά. Όπως αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε στο Indymedia, ο εν λόγω “είναι γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού”.

“Το μήνυμα δεν είναι “θα σε βρει ο Ρουβίκωνας” (αν και για κάποιους ελάχιστους θα χτυπήσει αυτή η καμπάνα). Το μήνυμα είναι “για φαντάσου να έρθουν να σε βρουν οι γείτονες κάποιου που αν δεν σε πληρώσει θα κινδυνέψει να πεθάνει”. Οι γείτονες που δεν είναι στον Ρουβίκωνα, ούτε αναρχικοί, ούτε κομμουνιστές, ούτε τίποτα”, αναφέρει ο Ρουβίκωνας κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση.

Ενώ σε άλλο σημείο, σημειώνουν: “εμείς δεν εκπροσωπούμε όλους όσους βρέθηκαν υπό τον ιατρικό εκβιασμό του χρηματισμού, είμαστε μέρος τους. Ως αναρχικοί εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, απαντάμε πρώτα στην αθλιότητα που εμείς όπως και τόσοι άλλοι βιώνουμε, στις υποχωρήσεις που αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Και αυτό προτείνουμε σε όλους. Τέτοια φαινόμενα διάχυτης διαφθοράς απαντώνται μόνο από την κοινωνική βάση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα